Ivaniševiča a Mečířa uviedli do Siene slávy ITF

Sportnet|5. dec 2005 o 00:00

Bratislava (TASR) Pred záverečnými dvojhrami finálového duelu Davisovho pohára tenistov medzi Slovenskom a Chorvátskom boli diváci v SIBAMAC aréne

bratislavského NTC svedkami slávnostnej udalosti. Predstavitelia Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) udelili wimbledonskému víťazovi z roku 2001 Chorvátovi Goranovi Ivaniševičovi a olympijskému šampiónovi vo dvojhre zo Soulu 1988 Miloslavovi Mečířovi prestížne ocenenie za zásluhy v Davis Cupe.

"Ivaniševič a Mečíř odohrali v dresoch svojich krajín v Davisovom pohári množstvo pamätných zápasov. Preto sme sa rozhodli spomedzi viacerých kandidátov udeliť toto ocenenie práve im," povedal prezident ITF Francesco Ricci-Bitti. Ivaniševič hrával v Davisovom pohári 11 sezón. Pred dvomi rokmi oznámil ukončenie kariéry, no po postupe Chorvátska do finále prestížnej tímovej súťaže začal opäť s tréningom a nehrajúci kapitán Niki Pilič ho zaradil do štvorčlennej nominácie na finálový duel proti Slovensku. Mečíř pôsobil v daviscupovom kolotoči ako aktívny hráč sedem rokov a na svojom konte má 23 víťazstiev. V rokoch 1985 a 1986 sa vo farbách bývalého Česko-Slovenska prebojoval do semifinále zápolení o šalátovú misu. Po vzniku samostatnej Slovenskej republiky v roku 1994 sa ujal funkcie nehrajúceho kapitána daviscupového tímu a v tejto sezóne sa mu podario dosiahnuť s jeho zverencami historický úspech.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Ivaniševiča a Mečířa uviedli do Siene slávy ITF