Iuventa sa poľahky dostala do finále, v Prešove vyhrala hladko

Tatiana Fiľková Trehubová. V treťom semifinálovom súboji dala šesť gólov.
Tatiana Fiľková Trehubová. V treťom semifinálovom súboji dala šesť gólov. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|10. máj 2016 o 00:00

V súboji o titul narazí na šalianske Duslo, ktoré prekvapujúco rýchlo vyradilo v semifinále Partizánske.

MICHALOVCE. Hádzanárky michalovskej Iuventy si zahrajú v ôsmom národnom finále v rade. V semifinálovej sérii triumfovali nad Prešovčankami podľa očakávania hladko 3:0 na zápasy.

Po domácich triumfoch 36:14 a 35:24 bez väčších problémov zvíťazili aj v metropole Šariša, kde si zaknihovali pätnásťgólovú výhru 35:20.

Boje o zlato štartujú už počas najbližšieho víkendu v Chemkostav aréne, do ktorej zavíta Šaľa. Tá si v semifinále poradila s Partizánskym takisto 3:0 na zápasy.

Príprava na finále

Jednoznačný favorit východoslovenského semifinále neponechal ani na súperovom ihrisku nič na náhodu a Bemacu nedal ani na chvíľu pomyslieť na úspech. Jedine v úvodnej minúte, v ktorej prehrával 0:1.

Bolo to však poslednýkrát v zápase. Už v prvom polčase viedli žlto-modré aj desaťgólovým rozdielom, po zmene strán kontrolovali priebeh duelu a svoj náskok ešte navýšili.

„Išli sme jasne za víťazstvom, náš jediný cieľ bol v piatok ukončiť sériu. Tréner nám pred zápasom hovoril, že nemáme sa pozerať na to, že hráme proti Prešovu alebo nejakému inému súperovi, mali sme stretnutie brať ako prípravu na finále,“ uviedla kanonierka Iuventy Tatiana Fiľková Trehubová, ktorá v tomto súboji dala šesť gólov, všetky zo sedmičiek.

Konečný výsledok hovorí jasnou rečou. „Tvrdo makáme celú sezónu, aby sme takéto zápasy zvládali. Nebolo to jednoduché, preto nás víťaz-
stvo o pätnásť gólov teší.“

Šaľa ju prekvapila

Deň po svojom postupe spo-
znali Zemplínčanky finálového protivníka, ktorým sa stal ich odveký rival zo Šale s búrlivákom Michalom Lukačínom na lavičke.

Hráčky Slovana Duslo vyradili v semifinále prekvapujúco najrýchlejším možným spôsobom minuloročného vicemajstra Sláviu Partizánske, ktorú postupne zdolali 28:19, 25:18 a 23:20.

„Keď mám pravdu povedať, tak ani ja som nečakala taký hladký postup Šale. Pred začiatkom ich série som si netrúfla povedať, kto z tejto dvojice postúpi. Čakala som, že bude to dramatické a séria sa bude hrať na päť zápasov. Nič, nezostáva nám nič iné, ako sa čo najlepšie pripraviť na Duslo. Stretávali sme sa s ním vo finále aj v minulosti. Naše ciele sú jasné, ideme vyhrať,“ pokračovala rodáčka z Užhorodu.

Priala si viac Šaľu alebo Partizánske?

„Mne to bolo jedno, kto bude náš finálový súper, vôbec som to neriešila. Oba tímy majú rovnakú silu. S Partizánskym sme sa v tejto sezóne stretli viackrát ako so Šaľou, takže možno je lepšie, že postúpilo Duslo,“ dodala Tatiana Fiľková Trehubová.

Fakty

Prešov – Michalovce 20:35 (8:17)

Konečný stav série: 0:3, do finále postúpila Iuventa

Pokutové hody: 6/3 – 6/6, vylúčené: 3:7.

Rozhodovali: Daňo a Sabol – 200 divákov.

BEMACO: Balogová, Goboňová, Bernátová – Vagaská 1, Hižnayová, Gajdošová, Čirčová 3, I. Kocanová, Šutranová 4/2, Puzderová 1, B. Kundrátová, Pavúková 1, Babuková 3/1, Vencuriková 2, Harčarufková 5.

IUVENTA: Lafuenteová, Medveďová – Kucherová 5, M. Holešová 6, V. Kišíková, S. Nagyová, Habánková 3, Levchenková 7, Wollingerová 4, Dziurová 1, Bajčiová 1, Golubevová, Fiľková-Trehubová 6/6, Perederyjová 2.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Iuventa sa poľahky dostala do finále, v Prešove vyhrala hladko