Iuventa narazí na nemecký Metzingen

Hádzanárky Iuventy. O štvrťfinále Pohára EHF zabojujú s Nemkami.
Hádzanárky Iuventy. O štvrťfinále Pohára EHF zabojujú s Nemkami. (Autor: Róbert Andrejov)
Róbert Andrejov|25. nov 2015 o 00:00

Urban vidí šance na postup vyrovnané, možno bude čerpať informácie aj od Hruščákovej.



MICHALOVCE. Hoci v tábore michalovskej Iuventy ešte stále doznieva radosť z postupu do osemfinále Pohára EHF, včera už začali Zemplínčania myslieť na ďalšieho súpera v pohárovej Európe.

Jeho meno sa dozvedeli popoludní, keď vo viedenskom sídle Európskej hádzanárskej federácie prebehol žreb súťaže.

A ten rozhodol o tom, že slovenský šampión zabojuje o štvrťfinálovú miestenku s nemeckým celkom TuS Metzingen.

Prvýkrát začnú doma

Losovanie pozorne sledoval na internete aj kormidelník Iuventy František Urban.

„Nad týmto súperom sme vôbec neuvažovali, ani sme ho predtým nerozoberali, takže je to prekvapenie. Na druhej strane nás však potešilo to, že začíname vonku,“ bezprostredne po žrebe reagoval Urban.

Ako už sečovský rodák načrtol, aktuálny líder WHIL odohrá prvý zápas na súperovej pôde (9.-10. januára), odveta bude o týždeň neskôr v metropole Zemplína.

„Zatiaľ sme stále začínali doma. Hovorí sa, že v pohárových súbojoch je výhoda hrať prvý zápas vonku. Do odvety si môžeme priniesť čo najlepší výsledok. Verím, že to bude taká malá výhoda pre nás,“ podotkol Urban a dodal, že postupové šance sú „fifty-fifty“.

V kádri majú Slovenku

A čo je nemecký TuS Metzingen zač? V uplynulom ročníku Bundesligy skončil tretí, v tom aktuálnom je na druhom mieste (len vinou horšieho skóre za Thuringerom). Trénerom družstva je Maďar Csaba Konkoly.

„Je tam aj niekoľko legionárok, takže to nie je čisto nemecký tím. Jednou z nich je aj slovenská reprezentačná spojka Silvia Szücsová. Momentálne sa im darí, od nemeckých rozhodkýň, ktoré u nás pískali prvý duel s Balonmanom Bera Bera sme sa dozvedeli, že je to veľmi dobrý tím,“ uviedol michalovský tréner.

Viac poznatkov o súperovi bude môcť zistiť možno aj od bývalej hráčky Iuventy Lucie Hruščákovej, ktorá donedávna ešte hrala za Thuringen.

„Keď nám bude vedieť pomôcť, poteším sa. Posnažíme sa zohnať čo najviac informácií, keď bude treba, tak využijeme aj jej služby,“ uzavrel Urban.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Iuventa narazí na nemecký Metzingen