Islanders v prvej tretine súboja so Sharks bez trénera

SITA|19. feb 2008 o 12:46

NEW YORK 19. februára (SITA) - Hlavný tréner hokejistov New York Islanders Ted Nolan chýbal z osobných dôvodov na lavičke tímu v prvej tretine pondelňajšieho zápasu proti San Jose Sharks. Koučovanie súboja ...

NEW YORK 19. februára (SITA) - Hlavný tréner hokejistov New York Islanders Ted Nolan chýbal z osobných dôvodov na lavičke tímu v prvej tretine pondelňajšieho zápasu proti San Jose Sharks. Koučovanie súboja tak v jeho úvode prevzal asistent Gerard Gallant. Nolan sa pred duelom dozvedel o smrti devätnásťročného Mickeyho Renauda z Windsor Spitfires v nižšej súťaži Ontario Hockey League, ktorý bol spoluhráčom Nolanovho syna Jordana. "Bol spoluhráčom a dobrým kamarátom môjho syna. Je to tragédia," vysvetlil Nolan a dodal: "Tých niekoľko minút som strávil so svojím synom. Niekedy sú oveľa dôležitejšie veci ako hokej." Nolan sa na lavičku postavil pred druhou tretinou, Islanders napokon Sharks zdolali 3:2.

Kapitán a líder Windsor Spitfires, v ktorom pôsobí aj Slovák Marek Biro, Renaud skolaboval vo svojom dome a lekári mu už aj napriek rýchlemu prevozu do nemocnice nedokázali pomôcť. "Toto je najväčšia tragédia v histórii Spitfires,“ povedal generálny manažér klubu OHL Waren Rychel. Mickeyho Renauda v roku 2007 draftovali Calgary Flames. V prebiehajúcej sezóne nazbieral v 56 zápasoch 41 bodov za 21 gólov a 20 asistencií.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Islanders v prvej tretine súboja so Sharks bez trénera