Halák predviedol skvelý výkon, Islanders ukončili sériu prehier

Jeden z dvoch gólov do siete Jaroslava Haláka strelil Markus Granlund (vpravo).
Jeden z dvoch gólov do siete Jaroslava Haláka strelil Markus Granlund (vpravo). (Autor: TASR/AP)
Sportnet|8. nov 2016 o 06:07

Slovák odchytal za newyorský klub tretí zápas za sebou.

BRATISLAVA. Ešte pred pár dňami bolo prepieranou témou to, či zmení klubovú príslušnosť. Jeho agent sa na sociálnej sieti kriticky vyjadril voči organizácii a generálny manažér zareagoval, že slovenský brankár je na výmenu.

Odvtedy Jaroslav Halák pravidelne nastupuje v bráne New Yorku Islanders. V noci z pondelka na utorok odchytal už tretí celý zápas za sebou.

Po dvoch tesných prehrách po samostatných nájazdoch sa tentoraz tešil z víťazstva. A prispel k nemu výraznou mierou.

V súboji proti Vancouveru Canucks kryl tridsať z tridsiatich dvoch streleckých pokusov súpera a dosiahol 93,8-percentnú úspešnosť zákrokov.

Islanders vyhrali 4:2.

"Myslím si, že v tomto stretnutí sme mali aj trochu šťastia," priznal pre oficiálnu internetovú stránku súťaže nhl.com tréner newyorčanov Jack Capuano.

"V posledných zápasoch sme hrali dobre, len sme nemali výsledky. Toto víťazstvo je preto pre chlapcov veľmi dôležité. Zaslúžili si ho," dodal.

Deväť prehier za sebou

Vancouver je v kríze. Sezónu pritom odštartoval štyrmi triumfami. Odvtedy však ani raz nezvíťazil. V New Yorku zaznamenal deviatu prehru za sebou.

Islanders ukončili sériu troch porážok (všetky na domácom ľade, pozn. red.).

"V prvých dvoch tretinách sme predvádzali dobrý hokej. Potom súperovi pomohli nejaké šťastné odrazy puku a otočil výsledok vo svojoch prospech. Je to frustrujúce," hodnotil po stretnutí brankár Vancouveru Canucks Ryan Miller.

Štvorstý zápas za Boston

Zo slovenských hokejistov sa v noci predstavil už len obranca Bostonu Zdeno Chára. A podobne ako Halák sa tešil z víťazstva.

Bruins zdolali na domácom ľade Buffalo Sabres presvedčivo 4:0.

Bostonský kapitán odohral viac ako dvadsaťjeden minút. Strelecky raz ohrozil brankára hosťujúceho tímu, ale do štatistík sa bodovo nezapísal.

Zdeno Chára (vľavo) naráža na mantinel hráča Buffala Ryana O'Reillyho.
Zdeno Chára (vľavo) naráža na mantinel hráča Buffala Ryana O'Reillyho. (Autor: TASR/AP)

Boston vyhral štyri z posledných piatich zápasov. Súboj proti Vancouveru bol jubilejným štvorstým na lavičke klubu pre trénera Clauda Juliena.

Chárov spoluhráč žiari

Kľúčovou postavou Bruins sa stal opäť brankár Tuukka Rask. Kryl všetkých tridsaťdva striel. Zaznamenal druhé čisté konto v sezóne a 32. v kariére.

Z ôsmich duelov, na ktoré nastúpil, vychytal sedem víťazstiev. Má priemer 1,74 inkasovaných gólov na zápas a 94,1-percentnú úspešnosť zásahov.

"Iba sa snažím zostať sústredený a nenechať sa príliš uniesť," vravel dvadsaťdeväťročný Fín, ktorý pre zranenie chýbal v troch stretnutiach.

"Myslím si, že toto je najlepšie odpoveď, ktorú som vám mohol dať."

NHL - pondelok:

Boston - Buffalo 4:0 (0:0, 3:0, 1:0)

Góly: 26. Marchand (Pastrňák, Beleskey), 31. David Krejčí (Krug, Spooner), 35. Riley Nash, 50. Pastrňák (Czarnik, Liles)

/Zdeno Chára (Boston) odohral 21:38 min, strelecky raz ohrozil brankára súpera, ale nebodoval, zaznamenal iba jeden hit a dve zblokované strely/

NY Islanders - Vancouver 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)

Góly: 10. Chimera (Anders Lee, Brock Nelson), 28. Kuľomin (J. Tavares, Hickey), 50. Clutterbuck (Boychuk, Quine), 51. Ladd (Leddy, Pelech) - 5. Daniel Sedin, 37. Markus Granlund (Horvat, Ben Hutton)

/Jaroslav Halák (Islanders) odchytal celý zápas, kryl tridsať z tridsiatich dvoch pokusov súpera, dosiahol 93,8-percentnú úspešnosť zákrokov/

Nikolaj Kuľomin strieľa gól do siete Vancouveru.
Nikolaj Kuľomin strieľa gól do siete Vancouveru. (Autor: TASR/AP)

Florida - Tampa Bay 3:1 (1:0, 0:0, 2:1)

Góly: 4. Marchessault (Yandle, Barkov), 56. Reilly Smith, 60. Derek Mackenzie (Yandle) - 42. Ondřej Palát

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Halák predviedol skvelý výkon, Islanders ukončili sériu prehier