Iskra sa chystá na Spiš aj s fanklubom

Sven Smajlagič. Proti Nitre zaznamenal 25 bodov.
Sven Smajlagič. Proti Nitre zaznamenal 25 bodov. (Autor: Richard Hudeček)
Sportnet|26. nov 2014 o 00:00

Divácky atraktívny duel sa odohrá na Spiši, kde domáca Spišská Nová Ves hostí Iskru Svit.

Slovenská basketbalová liga dnes pokračuje zápasmi 16. kola.

SVIT. Zdá sa, že Podtatranci sú z najhoršieho vonku. Po hernej kríze, ktorá ich zasiahla, padli tvrdo na zem, prehrali tri zápasy v rade.

Víťazstvom v Handlovej však nadobudli stratené sebavedomie a teraz by chceli potiahnuť víťaznú sériu. V uplynulom kole si bez problémov poradili doma s Nitrou a dnes sa predstavia v Spišskej Novej Vsi.

„V prvom polčase sme začali hrať tvrdo, lebo sme vedeli, že to nebude ľahký zápas. V tom druhom si už mohla zahrať celá lavička. Hlavne v útoku sme podali dobrý výkon, padlo veľa bodov. Som rád, že pre divákov sme dali aj stovku. Chýbali nám dvaja rozohrávači, prišiel nový hráč, ktorý sa dobre uviedol. Veľmi dobre reagoval, dal 20 bodov, mal aj nejaké asistencie. Pomohlo nám víťazstvo v Handlovej, verím, že teraz potiahneme víťaznú sériu. Keď sa ešte vráti Jackson, bude to dobré,“ povedal po triumfe nad Nitrou krídelník Iskry Svit Sven Smajlagič, ktorý bol s 25 bodmi najlepším strelcom domáceho mužstva.

Nová posila nesklamala

Proti Nitranom chýbali trénerovi Jugovi dvaja rozohrávači. Jeho syn Rudy mal chrípku, Míčka angínu. Absentoval aj Jackson, ktorý by už ale nemal chýbať v dnešnom súboji.

Svoj prvý zápas odohrala nová posila, americký rozohrávač Fouch, ktorý sa v novom drese uviedol veľmi dobre.

„Základná rotácia Svitu nás viac ako tri štvrtiny prakticky k ničomu nepustila. Až po prestriedaní oporných hráčov Svitu sme nepriaznivý vývoj skorigovali na prijateľných 17 bodov. Vzhľadom k priebehu, ktorý sme videli, je to ušľachtilá prehra. Celý zápas sme ťahali za kratší koniec. Hrali sme iba to, čo nám súper dovolil. Proti základnej zostave Svitu sme boli bezradní,“ konštatoval tréner MBK SPU Nitra Ľubomír Urban.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Iskra sa chystá na Spiš aj s fanklubom