Iskra odštartuje bitku v Handlovej

Sportnet|5. mar 2015 o 00:00

V sobotu to vypukne. V Slovenskej basketbalovej lige sa totiž začne vyraďovacia časť súťaže.

V sobotu to vypukne. V Slovenskej basketbalovej lige (SBL) sa totiž začne vyraďovacia časť súťaže. Piaty celok po základnej časti Iskra Svit narazí vo štvrťfinále play-off na MBK Handlová.

SVIT. V tejto sérii je ťažké hľadať jednoznačného favorita. Skôr sa očakávajú vyrovnané súboje, v ktorých môže zavážiť domáce prostredie. Táto výhoda je na strane Handlovej, ktorá skončila na štvrtej priečke.

Bilancia vzájomných duelov však hovorí v prospech zverencov trénera Rudolfa Juga. Podtatranci si s baníkmi zmerali sily v tejto sezóne už päťkrát, keďže sa stretli aj vo štvrťfinálovom súboji Slovenského pohára. Iskra vyhrala v troch prípadoch, jej súper sa tešil dvakrát.

Na domácej palubovke najprv Svit triumfoval jednoznačne 101:47, no v druhom súboji prehral 77:86. Vonku to bolo podobne.

Najprv sa radovali hostia zo Svitu (83:74), v ostatnom vzájomnom dueli však vyhrali baníci (87:71). V Slovenskom pohári sa pod Tatrami zrodilo víťazstvo Svitu (99:82).

Káder sa konečne stabilizoval

Počas celej sezóny sa tím Iskry boril so zraneniami a chorobami svojich hráčov. Káder sa často obmieňal, no v závere základnej časti sa ho konečne podarilo stabilizovať. Výsledkom toho bola aj séria troch víťazných duelov v rade.

„Medvede“ si postupne poradili doma s Komárnom (84:82) i Banskou Bystricou (102:95) a v poslednom kole triumfovali na palubovke Levíc (112:85).

„Bolo to dnes ťažké, hlavne pre nášho trénera namotivovať hráčov. Hrali sme s podvedomím, že Levičanom chýba niekoľko hráčov. Od úvodu sme síce viedli, kvalita bola na našej strane, nehrali sme však úplne koncentrovaní. Levičania bojovali, bol to ich rozlúčkový zápas so sezónou. Prajem im všetko dobré do budúcna,“ povedal po stretnutí v Leviciach rozohrávač Iskry Svit Martin Míčka.

Musia vyhrať aj vonku

Ak chcú Sviťania pomýšľať na postup do semifinále, v sérii hranej na tri víťazstvá musia aspoň raz uspieť aj na palubovke súpera.

„Na Handlovú sa musíme dôkladne pripraviť po všetkých stránkach. Pokúsime sa u nej vyhrať jeden zápas,“ doplnil pred začiatkom série Míčka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Iskra odštartuje bitku v Handlovej