Inter prehral s Bayernom gólom z 90. minúty

Esteban Cambiasso z Interu Miláno.
Esteban Cambiasso z Interu Miláno. (Autor: TASR)
TASR|23. feb 2011 o 22:40

Inter Miláno nezvládol v zápase s Bayernom Mníchov záver a jediný gól duelu dostal v 90. minúte. Olympique Marseille dokázal uhrať s Manchestrom United bezgólovú remízu.

BRATISLAVA. Futbalisti Bayernu Mníchov zvíťazili v stredajšom prvom zápase osemfinále Ligy majstrov 2010/2011 nad hráčmi Interu Miláno na súperovej pôde 1:0 (0:0) a sú na prahu vydareného revanšu za vlaňajšie májové finále tejto najprestížnejšej európskej klubovej pohárovej súťaže, v ktorom prehrali s rovnakým súperom 0:2.

V ďalšom zápase záverečného štvrtého hracieho dňa úvodnej "várky" duelov v tejto fáze Ligy majstrov sa Olympique Marseille rozišiel s Manchestrom United bez gólov.

Odvety sú na programe v utorok 15. marca. Inter Miláno dostal jubilejný 100. gól medzi kontinentálnou elitou.

"Výsledok tohto typu veru môže byť nebezpečný, ak potom inkasujete na vlastnom trávniku," povedal kouč Manchestru United, 69-ročný Škót Sir Alex Ferguson, a jedným dychom doplnil: "Zápas svojou úrovňou priniesol sklamanie, ale náš súper si dával v defenzíve veľký pozor. Musím však priznať, že od mojich zverencov som čakal vpred väčšiu efektivitu, nevytvorili sme si veľa príležitostí. Ono je to však teraz pri vyhodnocovaní situácie jednoduché. Ak v odvete zvíťazíme, určite pôjdeme ďalej."

Zároveň by išlo o okrúhly 150. triumf tímu z Old Traffordu v Lige majstrov.

Marseille sa stretlo s ManUtd v LM v skupinovej fáze v sezóne 1999/2000. Vtedy v prvom vzájomnom stretnutí zvíťazili Francúzi tesne 1:0, v odvete mali o gól navrch "červení diabli" - 2:1.

Anglické mužstvo nechýbalo medzi najlepšou osmičkou "starého kontinentu" v ostatných štyroch sezónach.

Fotogalériu si pozrite na futbal.sme.sk

Úvodné osemfinálové zápasy Ligy majstrov:

Inter Miláno - Bayern Mníchov 0:1 (0:0)

Gól: 90. Gomez

Rozhodca: Kassai (Maď.), ŽK: Zanetti, Sneijder, Motta - Ribery, Gustavo, 80.000 divákov

Inter: Cesar -Maicon, Ranocchia (74. Kharja), Lucio, Chivu -Zanetti, Cambiasso, Motta - Sneijder, Stankovič - Eto'o

Bayern: Kraft - Lahm, Tymoščuk, Badstuber, Pranjič (38. Breno) - Schweinsteiger, Gustavo - Robben, Müller, Ribery - Gomez

V zápase medzi Interom a Bayernom videli diváci od začiatku ofenzívny futbal. Najväčšiu príležitosť domácich spálil v 33. minúte Kamerunčan Eto'o, ktoré strelu bravúrne zneškodnil Kraft.

Bayern mohol otvoriť skóre po hlavičke Riberyho, francúzsky reprezentant však iba opečiatkoval brvno. Krátko na to najlepší bundesligový strelec Gomez v dobrej pozícii vysoko prestrelil bránku Interu.

V úvode druhého dejstva začal Bayern aktívnejšie, no Robben v 53. minúte po skvelej individuálnej akcii trafil bližšiu žrď bárnky Julia Cesara. Po chybe obrany Bayernu mohol otvoriť skóre Cambiasso, ani on však nemal presnú mušku.

V záverečnej štvrťhodine Inter Bavorov zatlačil, no Kherja, Thiago Motta ani Eto'o v koncovke neuspeli a obhajca trofeje v závere pykal. Po akcii Robbena Julio Cesar loptu neudržal a najlepší bundesligový strelec Mario Gomez po úspešnej dorážke zarmútil fanúšikov Interu.

Gómez po zápase tvrdil, že zverenci Louisa van Gaala si zaslúžili presadiť sa za pozitívny a smelý prístup k zápasu, a doplnil: "Toto je určite môj najdôležitejší presný zásah v Lige majstrov. Keď dáte gól krátko pred vypršaním času takto významného stretnutia, podarí sa vám to u súpera a ide o víťaznú ´trefu´, potom je to nádherné. Bojovali sme dnes naozaj zo všetkých síl v obrane i útoku a dočkali sme sa odmeny."

Olympique Marseille - Manchester United 0:0

Rozhodca: Brych (Nem.), 50.000 divákov

Olympique: Mandanda - Fanni, Mbia, Diawara, Heinze - Gonzalez, Cisse (70. Cheyrou), Kabore - Ayew, Remy (79. Valbuena) , Brandao

Manchester: van der Sar - O'Shea, Vidič, Smalling, Evra - Fletcher, Carrick, Gibson (73. Scholes), Nani - Rooney, Berbatov

V úvodnom polčase duelu medzi Marseille a Manchestrom United videli diváci iba málo vzruchu, dianie sa väčšinou odohrávalo medzi šestnástkami. Ani jeden z tímov si nevypracoval vyslúženú šancu. V úvode druhého polčasu to hráči ManU skúšali centrovanými loptami na Berbatova, no bulharský kanonier sa nedokázal presadiť proti pozornej defenzíve Marseille.

Domáci to skúšali strelami z diaľky, no tie holandskému dlháňovi Van der Sarovi príliš veľa problémov nenarobili. Oživenie nepriniesol ani príchod veterána Scholesa a tak sa v Marseille zrodila bezgólová remíza.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Liga majstrov»Inter prehral s Bayernom gólom z 90. minúty