IIHF.com: Vždy odvážni Slováci už nemajú toľko hviezdnych útočníkov

Mnoho fanúšikov slovenského hokeja si skoro ráno 28. februára 2010 privstalo, aby sledovali súboj Slovenska s Fínskom o bronzovú olympijskú medailu.
Mnoho fanúšikov slovenského hokeja si skoro ráno 28. februára 2010 privstalo, aby sledovali súboj Slovenska s Fínskom o bronzovú olympijskú medailu. (Autor: archív TASR)
SITA|28. jan 2014 o 15:48

S pribúdajúcim časom sila Slovenska neúprosne klesá, analyzujú náš tím na webe hokejovej federácie.

ZÜRICH. Podľa analýzy na webe Medzinárodnej hokejovej federácie na turnaji v Soči nemožno z hry o medaily vynechať ani slovenskú reprezentáciu.

"Slovensko na predchádzajúcich piatich olympiádach nezískalo ani raz cenný kov, ale na posledných dvoch turnajoch hralo veľmi dobre. S pribúdajúcim časom sila Slovenska neúprosne klesá, pretože zatiaľ nedokázalo nahradiť ofenzívne superhviezdy zo začiatku milénia. V Soči možno dokáže prekvapiť topfavoritov, ale prípadný postup zo štvrťfinále bude pre tento výber pekným bonusom," píše sa v článku.

Hviezdy? Halák, Chára a Hossa

"Dúfam, že sa nám podarí vytvoriť jednoliaty tím a uvidíme, čo sa stane. V prvom rade si to musíme užiť, pretože je to životná príležitosť," cituje iihf.com gólmana Jaroslava Haláka, ktorý by mal v Soči vytvoriť brankárske trio s Petrom Budajom a Jánom Lacom.

"Vždy odvážni Slováci už nemajú toľko hviezdnych útočníkov ako v rokoch 2000 až 2003, keď získali tri medaily na majstrovstvách sveta. Táto skutočnosť trochu paralyzuje ich šance," píše sa v analýze, na základe ktorej budú najväčšími hviezdami brankár Halák, obranca Zdeno Chára a útočník Marián Hossa.

Zabudnúť vraj nemožno ani na Jána Laca, ktorý na MS 2012 ako neznámy gólman priviedol Slovákov v k striebru.

Nepodceniť ani Slovincov

"Začíname proti Američanom, ktorí majú podobne ako domáci Rusi veľmi silný tím. Nesmieme podceniť ani Slovincov. Nie je to jednoduchá skupina, no práve my patríme k outsiderom a môžeme len prekvapiť," povedal Halák.

Slovensko obsadilo po piatimi kruhmi vo Vancouveri 2010 štvrté miesto, v Turíne 2006 piatu pozíciu, v Salt Lake City 2002 ho klasifikovali na 13. priečke, v Nagane 1998 na desiatom a Lillehammeri 1994 na 6. mieste.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»IIHF.com: Vždy odvážni Slováci už nemajú toľko hviezdnych útočníkov