I. Novák: Mám pocit, že toto víťazstvo by nás mohlo zmobilizovať

Sportnet|3. okt 2006 o 00:00

Giraltovce - Súboj 10. kola medzi MFK Slovan Giraltovce a Baníkom Maria-Huta Žakarovce mal pre oboch súperov prívlastok "šesťbodový". Po víťazstve

3:2 sa ziskom troch bodov z posledného 16. miesta odrazili domáci hráči, ktorí spolu so súperom ponúkli divákom zaujímavý a dramatický duel. V prvom polčase mali Giraltovce spolu s nepremeneným pokutovým kopom hneď niekoľko príležitostí získať viac ako jednogólový náskok. Hoci Giraltovčania po zmene strán pridali aj druhý presný zásah, Žakarovčania hroziaci rýchlymi kontrami dvoma gólmi M. Beleja vyrovnali. Proti deľbe bodov bol však domáci M. Digoň, ktorý k svojmu gólu zo 41. min. a asistencii na presný zásah Uhrína pridal v 81. min. aj rozhodujúci gólový moment majúci pre domácich cenu troch bodov. "Myslím si, že z hernej stránky to nebol náš najlepší výkon. O osude zápasu sme mohli rozhodnúť už oveľa skôr, no nakoniec sme si ho sami zdramatizovali, lebo sme prestali hrať, akoby za stavu 2:0 bolo už všetko vybavené. Opak bol pravdou a preto sme boli svedkami drámy. Teší ma, že sa opäť strelecky presadil Digoň, aj keď to nie je pre nás sláva, pokiaľ najmladší hráč na trávniku musí rozhodovať zápasy. V tejto zostave sme dnes hrali prvýkrát, pretože sme nemohli počítať s Gálikom a Pribišom, čo bolo na našej hre cítiť. Z našej strany to bolo síce bojovné, ale na druhej strane aj futbalovo slabé. Súper vycítil, že sme v obrane slabší a využil to na zdramatizovanie zápasu," hodnotil tréner MFK Slovan Igor Novák.

Po druhom góle Giraltoviec v 53. min. sa zdalo, že domáci majú opraty stretnutia pevne vo svojich rukách. V druhom polčase sympaticky hrajúci Žakarovčania však mali na dianie na trávniku iný názor a M. Belej vyrovnal. Nás zaujímalo, aké myšlienky v tej chvíli vírili v hlave I. Nováka. "Samozrejme, museli sme počítať aj s tým, že hostia môžu ešte vyrovnať, ale vzhľadom na počet šancí by bolo nespravodlivé, keby sme dnes nevyhrali. Okrem viacerých príležitostí sme nepremenili ani pokutový kop, no E. Partilovi to zazlievať nemôžem, pretože stávajú sa aj takéto veci. Bolo to pre nás v tom momente síce nepríjemné, no nakoniec sme vyhrali. Pokiaľ by sme v tomto stretnutí stratili dva body, bola by to katastrofa. Tento zápas bol pre nás veľmi dôležitý, pretože nikomu sa na dne tabuľky nedýcha dobre. Mám pocit, že toto víťazstvo by nás mohlo trošku zmobilizovať a s lepším výkonom by sme mohli získavať aj ďalšie body," odpovedal tréner MFK Slovan.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»I. Novák: Mám pocit, že toto víťazstvo by nás mohlo zmobilizovať