Hull City pripravený získať skalp FC Chelsea

SITA|28. okt 2008 o 15:34

Nováčika čaká ťažký duel.

KINGSTON. Šlágrom stredajšieho programu 10. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže Premier League 2008/09 bude súboj na KC Stadium, kde hráva svoje domáce stretnutia nováčik Hull City.

Zverenci trénera Phila Browna sa po deviatich kolách nachádzajú s 20 bodmi na 3. priečke tabuľky len o skóre za FC Chelsea, pričom práve hráčov "The Blues" privítajú v stredajšom dueli. "Tigre" v doterajšom priebehu Premier League získali skalpy Arsenalu Londýn, West Hamu United či Fulhamu a najnovšie si brúsia zuby aj na úradujúceho anglického a európskeho klubového vicemajstra. Ten v nedeľu prišiel nielen o prvú priečku v tabuľke po prehre s FC Liverpool 0:1, ale aj o fantastickú sériu nezdolanosti, keď na Stamford Bridge prehrali zverenci kouča Luiza Felipeho Scolariho v lige po 86 stretnutiach, naposledy prišli doma o všetky body vo februári 2004.

Po sobotňajšom víťaznom stretnutí s West Bromwich Albion (3:0) Phil Brown vyhlásil: "Po desiatich zápasoch máme 20 bodov a ak by sme z ďalších desiatich získali toľko isto, bol by som šťastný muž." Klub z mesta Kingston nad Hullom má však za sebou ešte len 9 ligových duelov, takže buď potrebuje 49-ročný lodivod doučovanie z matematiky, alebo už dopredu nepočíta s troma bodmi zo zápasu s Londýnčanmi. Hneď po dueli s Chelsea čaká na hráčov Hull City ďalšia chuťovka, pretože cez víkend zavítajú na pôdu aktuálneho ligového aj európskeho klubového šampióna Manchestru United.

Brankár Chelsea Petr Čech je presvedčený, že on aj jeho spoluhráči budú musieť na ihrisku odovzdať úplne všetko, ak chcú byť úspešní. "Náš najbližší súper má množstvo sebavedomia. Nemajú čo stratiť a budú skutočne nebezpeční. Každý nováčik dostane po niekoľkých pozitívnych výsledkoch ešte väčšiu chuť na víťazstvá. Každý rok sa niektorému z nových tímov v Premier League výnimočne darí, tentoraz je to Hull City," uviedol český reprezentačný gólman.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Hull City pripravený získať skalp FC Chelsea