Hráči smútia. A potom sa ozve Bondra

Peter Bondra.
Peter Bondra. (Autor: FOTOARCHÍV - PETER ŽÁKOVIČ)
Ondrej Gajdoš|27. apr 2011 o 23:42

Generálny manažér tímu Slovenska kontaktuje hráčov už pár minút po vyradení ich tímov z bojov o Stanley Cup.

BRATISLAVA. Peter Bondra pozeral stredajší nočný zápas Vancouver – Chicago v play off o Stanley Cup v Bratislave v hotelovej izbe v televízii. Po víťaznom góle domáceho útočníka Burrowsa v predĺžení rozhodujúceho siedmeho stretnutia série písal esemesku útočníkovi Chicaga Mariánovi Hossovi a čakal na súhlas, či môže zavolať.

„Moja reč bola krátka," priblížil Bondra. „Spýtal som sa Maroša, ako je na tom zdravotne a či má chuť reprezentovať. Dostal som kladnú odpoveď. Rovnako aj niekoľko hodín predtým od obrancu Buffala Andreja Sekeru."

V noci si nastaví budík

Peter Bondra zažil podobnú situáciu aj ako hráč. V rokoch 2002 a 2003 prišiel z Washingtonu posilniť národný tím a Slovensko sa z majstrovstiev sveta zakaždým vracalo s medailou. Teraz skladá mužstvo pre šampionát na domácom ľade. Osud je naklonený k slovenskej reprezentácii, do včerajšieho dňa mohol tréner Glen Hanlon rátať z NHL so siedmimi hráčmi. Piati z nich vypadli v prvom kole play off.

„Viem, ako sa hráči cítia. Chcú vyhrať sériu a ísť ďalej," povedal 43-ročný generálny manažér. „Ak im to nevyjde, príde sklamanie. V tom čase nie je jednoduché s nimi hovoriť o možnosti hrať na majstrovstvách. Najprv im pošlem esemesku. V nej zdôrazním: uvedomujem si, že nie je najlepší čas na rozhovor, ale potrebujem len dve minúty."

Bondra už v priebehu základnej časti hovoril s hokejistami a oboznámil ich, že ak vypadnú z play off, bude medzi prvými, čo sa im ozve.

„V noci si nastavím budík, aby som nepremeškal správny čas, keď môžem hráča kontaktovať. Rátam, že takých 30 – 35 minút po zápase sú už prezlečení a mali by vchádzať do autobusu. Vtedy volám."

Kopeckého šanca je mizivá

Bondra pozná našich reprezentantov aj ako bývalých spoluhráčov. S Mariánom Hossom sa stretol aj v NHL v tíme Ottawy. „Maroš je dokonalý profesionál," vravel Bondra. „V jeho hlase som cítil, aký je po prehre obhajcu titulu zdrvený. Má za sebou veľmi ťažkú sezónu. Ale zároveň som dostal nádej, že príde posilniť slovenský tím."

Generálny manažér hovoril včera ráno aj s ďalším útočníkom Chicaga Tomášom Kopeckým. Dvojnásobný víťaz Stanley Cupu v posledných zápasoch série s Vancouvrom nehral, je na listine maródov.

„Nebudem špecifikovať o aké zranenie ide, ale šanca, aby Tomáš hral na majstrovstvách sveta, je minimálna," povedal Bondra. „Nemôžeme s ním rátať ani na prípadné doplnenie mužstva po základnej časti, keď pribudnú na súpiske dve miesta. Tomáš nemôže trénovať."

Manažéri sú ústretoví

Keď má Bondra súhlas hráčov, rokuje s generálnymi manažérmi klubov. Pri žiadosti o uvoľnenie hokejistov zavážilo, že majstrovstvá sú prvý raz na Slovensku.

„Generálnych manažérov volám na druhý deň. Aby sme sa rozprávali v pokoji, bez stresov. Sú pomerne ústretoví. Len v jednom prípade som narazil na problém, ale neskoršie sa všetko vysvetlilo. Išlo o nedorozumenie." Konkrétnosti Bondra neprezradil.

Včera pracoval aj na zabezpečení cesty Ľubomíra Višňovského z Anaheimu, najproduktívnejší obranca základnej časti NHL by mal priletieť v piatok. Michala Handzuša z Los Angeles čakali ešte výstupné testy, na Slovensko by mal prísť cez víkend.

„Cítim obrovský záujem hráčov o štart v reprezentácii na majstrovstvách sveta, čo je základný predpoklad, aby bolo mužstvo úspešné," pochvaľoval si generálny manažér. „Treba ešte doladiť formu, nájsť správnu zostavu, chémiu a krok za krokom ísť za dobrým výsledkom. Slovensko je plné očakávania."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Hráči smútia. A potom sa ozve Bondra