Hráči Crvenej Zvezdy nemajú na jedlo, výkonná rada odstúpila

TASR|28. apr 2009 o 13:38

Finančná kríza sa bytostne prejavila v srbskom futbalovom klube Crvena Zvezda Belehrad, najnovšou reakciou je odstúpenie celej výkonnej rady.

BELEHRAD. Rada v pondelok podľahla tlaku fanúšikov, kvôli ktorému odišiel aj klubový prezident Dobrivoje Tanasijevič, po tom, ako sa ukázalo, že Crvena Zvezda má dlhy vo výške 23 miliónov eur.

Nedostatok financií pocítili aj futbalisti, z ktorých niektorí už mesiace nedostali svoje výplaty. Klubu dokonca v marci na niekoľko dní prerušili dodávky vody a elektriny, Crvena Zvezda musela zatvoriť svoju jedáleň a na zápasy minulý týždeň cestovala na poslednú chvíľu - vedenie totiž nemalo dosť peňazí na zaplatenie noci v hoteli.

"Celá výkonná rada musela odstúpiť, zodpovednosť za klub preberá trojčlenná dočasná komisia až do 8. júna, keď zvolia nového prezidenta. Táto skupina ľudí pracovala za extrémne náročných podmienok a vyzývame hráčov, aby sa zamerali na úspech v zostávajúcich zápasoch tejto sezóny," uviedla odstupujúca rada. "Crevna Zvezda dlží peniaze svojim hráčom, dlžila aj v minulosti, ale nikdy nemala problémy so splatením všetkých svojich záväzkov. Súčasní hráči teda takisto dostanú v dohľadnej budúcnosti svoje peniaze."

Kríza sa prejavila aj na ihrisku, Crvena Zvezda prežíva katastrofálnu sezónu. Mestský rival Partizan si v 12-člennej lige zabezpečil titul už päť zápasov pred koncom sezóny. Crvena Zvezda navyše vypadla v druhom predkole Pohára UEFA, keď v auguste nestačila na cyperský APOEL Nikózia.

Fanúšikovia žiadali odstúpenie vedenia už dlhšie, no nespokojnosť kulminovala až tento mesiac, keď stredopoliar Mirnes Šišič vyhlásil, že už nemá peniaze ani na jedlo či zaplatenie nájmu. O zlej situácii hovoril aj krídelník klubu Ognjen Koroman: "Crvena Zvezda mi dlží veľké peniaze, plat som nedostal už nejaký čas. Klub nezažalujem, pretože to nemá žiadny zmysel."

Informovala agentúra Reuters.

Nachádzate sa tu:
Domov