Hossa strelil dva góly a pridal aj asistenciu

Chris Campoli z Ottawa Senators dáva gól slovenskému brankárovi mužstva Montreal Canadiens Jaroslavovi Halákovi
Chris Campoli z Ottawa Senators dáva gól slovenskému brankárovi mužstva Montreal Canadiens Jaroslavovi Halákovi (Autor: TASR/AP)
SITA|7. apr 2009 o 08:00

Najvýraznejšou postavou pondelkového duelu zámorskej NHL Buffalo - Detroit bol 30-ročný Trenčan Marián Hossa.

NEW YORK. Marián Hossa bol ústrednou postavou pondelkového stretnutia NHL medzi domácim Buffalom a Detroitom. Slovenský útočník vsietil dva góly, pridal asistenciu a mal najväčší podiel na víťazstve hosťujúcich hokejistov Red Wings 4:1. Hossov druhý presný zásah znamenal jeho 40. gól v prebiehajúcej sezóne. Buffalo prehrou stratilo šancu postúpiť do play-off. "Hrali sme dobre, ale bohužiaľ sme nevyužili ich chyby, zatiaľ čo oni naše áno. Zdolať Detroit je veľmi ťažké,“ pokrčil ramenami útočník Sabres Paul Gaustad, ktorý ako jediný prekonal gólmana Chrisa Osgooda. Ten vychytal už svoj 389. triumf v NHL a vyrovnal sa na desiatom mieste historických tabuliek Dominikovi Hašekovi, ktorý väčšinu svojej kariéry strávil práve v Buffale, ale pôsobil aj v Detroite. "Je to pre mňa česť vyrovnať sa takému skvelému brankárovi,“ tešil sa veterán Osgood. Obranca Sabres Andrej Sekera sa do štatistík nezapísal.

Do bránky Montrealu sa postavil Jaroslav Halák, ale ani jeho 20 úspešných zákrokov tímu nepomohlo. Canadiens prehrali na domácom ľade s Ottawou 2:3, ale držia sa na siedmej postupovej priečke do play-off. O výhre Senators rozhodol dvoma gólmi v tretej tretine v priebehu necelej minúty Dany Heatley. Montreal nastúpil bez dvojice najlepších obrancov Andreja Markova a Mathieua Schneidera a na jeho hre to bolo cítiť. Markova vyradilo zranenie na tri týždne, Schneider si už v sezóne nezahrá.

Michal Handzuš prihrával z buly na jediný gól Los Angeles Waynovi Simmondsovi, ale Kings prehrali na ľade Calgary 1:4. Ak Flames zdolajú v utorok v priamom súboji o čelo Severozápadnej divízie Vancouver, stanú sa jej víťazom. "Bude to zatiaľ najväčší zápas v mojej kariére. Všetci sa tešíme,“ naznačil útočník Calgary Michael Cammalleri dôležitosť súboja.

Výsledky - pondelok:

Buffalo - Detroit 1:4 (0:0, 0:1, 1:3)

Góly: 50. Gaustad (Mair, Rivet) - 39. B. Stuart (HOSSA, Holmström), 41. HOSSA (Lidström, Zetterberg), 50. HOSSA (Daciuk, Holmström), 60. Lidström (Ericsson, Zetterberg). Vylúčení: 4:6 na 2 min, navyše Stafford - Ericsson 5 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 33:32. Brankári: R. Miller - Osgood. Diváci: 18 690.

Montreal - Ottawa 2:3 (0:0, 2:1, 0:2)

Góly: 33. Kovaľov (S. Koivu, Komisarek), 40. Dandenault (Hamrlík, Brisebois) - 31. Campoli (Foligno, Comrie), 52. Heatley (Fisher, J. Winchester), 53. Heatley (Volčenkov). Vylúčení: 5:5 na 2 min, navyše Lapierre - Lee 5 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 22:23. Brankári: HALÁK - Auld. Diváci: 21 273.

Calgary - Los Angeles 4:1 (0:0, 2:1, 2:0)

Góly: 23. Langkow (Iginla, Cammalleri), 37. Iginla (Cammalleri, Leopold), 44. Vandermeer, 51. Moss (Conroy, Pelech) - 31. Simmonds (HANDZUŠ). Vylúčení: 5:8 na 2 min, navyše W. Peters, Pelech - Simmonds, B. Boyle 5 min, presilovky a oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 38:24. Brankári: Kiprusoff - Ersberg. Diváci: 19 289.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa strelil dva góly a pridal aj asistenciu