Hossa s Kopeckým v príprave opäť skórovali

Ľubomír Višňovský (vľavo) si pripísal v zápase s Los Angeles dve asistencie.
Ľubomír Višňovský (vľavo) si pripísal v zápase s Los Angeles dve asistencie. (Autor: SITA/AP)
SITA|4. okt 2010 o 06:58

Slovenskí hokejisti Tomáš Kopecký s Mariánom Hossom prispeli v noci na nedeľu gólmi k víťazstvu Chicaga nad St. Louis 4:3.

VEW YORK. Slovenskí hokejisti Tomáš Kopecký a Marián Hossa sa dvoma gólmi podieľali na víťazstve obhajcu Stanleyho pohára Chicaga nad St. Louis 4:3 v nedeľňajšom prípravnom súboji NHL. Kopecký pridal aj jednu asistenciu a vyhlásili ho za tretiu hviezdu zápasu, ktorý sa hral pred 19 692 divákmi v United Center. Hossa bol dokonca druhou hviezdou, v bránke hostí tentoraz nestál Jaroslav Halák.

Obranca Ľubomír Višňovský si pripísal dve asistencie v súboji jeho Anaheimu s Los Angeles, ktorý sa skončil triumfom domácich 3:2 po predĺžení. Višňovský sa podieľal na prvom góle zápasu z hokejky Coreyho Perryho a tiež na rozhodujúcom v druhej minúte predĺženia, ktorého autorom bol fínsky veterán Teemu Selänne. Stredný útočník Los Angeles Michal Handzuš sa do štatistík zapísal len štyrmi strelami na bránku a jedným plusovým bodom. V Buffale sa predstavili ďalší dvaja slovenskí obrancovia.

Sabres v kádri s nebodujúcim Andrejom Sekerom uštedrili Philadelphii najvyššiu prehru v predsezónnom období (3:9), ktorú pomohol iba zmierniť asistenciou na úvodný gól zápasu v podaní Dana Carcilla Andrej Meszároš.

V súboji Detroitu s Pittsburghom (2:5) sa už nepredstavil mladý slovenský útočník Tomáš Tatar, ktorého vedenie domácich poslalo spolu s ďalšími jedenástimi hráčmi na farmu do Grand Rapids v AHL.

Nová sezóna NHL sa začne už vo štvrtok 7. októbra. Nedeľňajšie prípravné zápasy boli poslednými na severoamerickom kontinente. Odteraz budú v zápasovej príprave už len tímy, ktoré odštartujú nový ročník v Európe.

Výsledky nedeľňajších prípravných stretnutí medzi tímami zámorskej hokejovej NHL:

Washington - Nashville 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Detroit - Pittsburgh 2:5 (1:3, 0:1, 1:1)

Buffalo - Philadelphia 9:3 (3:2, 5:0, 1:1) - Andrej Meszároš (Philadelphia) 0+1

Chicago - St. Louis 4:3 (0:0, 4:1, 0:2) - Tomáš Kopecký 1+1, Marián Hossa (obaja Chicago) 1+0

Calgary - Edmonton 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Anaheim - Los Angeles 3:2 po predĺž. (1:0, 0:0, 1:2 - 1:0) - Ľubomír Višňovský (Anaheim) 0+2

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa s Kopeckým v príprave opäť skórovali