Hossa nedostane dištanc za faul na Hamhuisa

Marián Hossa
Marián Hossa (Autor: AP)
TASR|26. apr 2010 o 06:28

Vedenie zámorskej NHL v nedeľu oznámilo, že slovenskému hokejistovi Mariánovi Hossovi v službách Chicaga Blackhawks neudelí dištanc.

CHICAGO. Vedenie zámorskej NHL v nedeľu oznámilo, že slovenskému hokejistovi Mariánovi Hossovi v službách Chicaga Blackhawks neudelí dodatočný trest za faul na obrancu Dana Hamhuisa.

"Po zvážení všetkých skutočností, vrátane preskúmania videozáznamu a rozhovoru s pánom Hossom som dospel k záveru, že jeho zákrok nie je dôvodom k vyvodeniu ďalších disciplinárnych sankcií. V porovnaní s nedávnymi incidentmi sa Hossov zákrok líšil v mnohých smeroch, vrátane miery vzájomného kontaktu či dôsledkov, ktoré neboli nijako vážne. Obaja hráči išli po puku a vyšší trest, udelený priamo počas zápasu, bol dostatočný," uviedol pre oficiálnu stránku viceprezident NHL pre hokejové operácie Colin Campbell.

Zákrok Mariána Hossu na Dana Hamhuisa

Krídelník "jastrabov" v sobotňajšom piatom dueli prvého kola play off proti Nashvillu Pradators 63 sekúnd pred koncom záverečnej tretiny za nepriaznivého stavu 3:4 mierne postrčil Hamhuisa, čo však stačilo na to, aby obranca stratil rovnováhu a nekoordinovane narazil do mantinelu. Dvadsaťsedemročný Kanaďan napriek hrozivo vyzerajúcemu pádu neutrpel žiadne zranenie a po niekoľkých sekundách sa zdvihol z ľadu a odkorčuľoval na striedačku.

Hossa si od rozhodcov vyslúžil päťminútový trest, no "predátori" ponúknutú výhodu nevyužili a zápas nakoniec prehrali. Patrick Kane stihol necelých 14 sekúnd pred záverečnou sirénou vyrovnať a v 65. minúte zápasu práve navrátilec z trestnej lavice Hossa rozhodol o triumfe Chicaga, ktoré sa ujalo vedenia v sérii 3:2.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Hossa nedostane dištanc za faul na Hamhuisa