Hokejové štvrťfinále MS 2019 má Steel Aréna isté

Rok 2011. Skvelá atmosféra v košickej Steel Aréne.
Rok 2011. Skvelá atmosféra v košickej Steel Aréne. (Autor: veja)
Sportnet|10. feb 2015 o 00:00

Prvá kontrola Steel Arény pred hokejovými majstrovstvami sveta sa uskutoční koncom fabruára.

Prvá kontrola Steel Arény pred hokejovými majstrovstvami sveta v roku 2019, ktoré by mali hostiť Bratislava a Košice, sa uskutoční už koncom tohto mesiaca. Potvrdil nám to generálny manažér košickej haly Igor Havrila, ktorý taktiež prezradil aj to, na čo sa budú môcť Košičania a všetci návštevníci tešiť.

KOŠICE. Jediným súperom Slovenska v boji o usporiadanie hokejových MS v roku 2019 bolo Švajčiarsko, ktoré svoju kandidatúru stiahlo, aby sa sústredilo na rok 2020.

Oficiálne potvrdenie, že Bratislava a Košice opäť zažijú atmosféru majstrovstiev sveta, vydá Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) v máji tohto roka na kongrese v Prahe.

Medzitým sa na Slovensko dostaví prvá kontrola, ktorá preverí v akom stave sú haly a okolité zázemie.

„Koncom februára k nám prídu Švajčiari, aby si prezreli halu. Potvrdil mi to prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) pán Nemeček. Pôjde o prvé pracovné stretnutie, na ktorom im vysvetlím niektoré veci a ako to fungovalo počas majstrovstiev v roku 2011,“ povedal generálny manažér Steel Arény Igor Havrila.

Nový model MS ho potešil

Kontrola, ktorá príde koncom tohto mesiaca, je rutinnou záležitosťou pred májovým kongresom. Generálny manažér košickej haly má najmä z roku 2011 už približnú predstavu o tom, na čo sa kontrolóri zamerajú.

„Určite si pozrú šatne, tréningovú halu, zázemie a budú sa pýtať, čo by som chcel zlepšiť. Oni však už majú kompletný projekt, ktorý im predložil SZĽH, lebo už u nás boli koncom roka 2014 a my sme im pripravili určité podklady, aby sme vôbec mohli ísť do cyklu o majstrovstvá sveta. Keďže sa Švajčiari vzdali kandidatúry, tak to na 95 percent máme, len si ešte počkáme na potvrdenie, ktoré príde v máji,“ prezradil Havrila.

O tom, kde a koľko zápasov odohrá slovenská reprezentácia zrejme rozhodne SZĽH po oficiálnom pridelení MS 2019.

„My sa na majstrovstvá sveta tešíme aj pre to, že sa zmenil ich model na dve viacčlenné skupiny, čo znamená, že štvrťfinále, ktoré sme tu naposledy nemali, máme teraz isté. O tom, či u nás odohrá sovenský tím nejaké zápasy rozhodne SZĽH, oni v tomto majú rozhodujúce slovo. Každopádne to, že máme štvrťfinále je pre nás obrovské plus,“ povedal generálny manažér Steel Arény.

Zrekonštruujú hotel a svetlá

Najväčšie zmeny, ktoré by chceli do majstrovstiev sveta stihnúť sa týkajú priľahlého hotela a vnútorného osvetlenia haly.

„Chceli by sme zrekonštruovať náš hotel, ktorý bol veľmi dobre využitý organizátormi. Máme už vybavené aj stavebné povolenie, len sa čaká na vhodné načasovanie a financie. Zlepšiť by sme chceli aj svetlá. Iné veľké zásahy neplánujeme, nakoľko tréningová hala funguje a parkovací dom máme,“ skonštatoval I. Havrila.

Na majstrovstvá sveta spred štyroch rokov spomína manažér Steel Arény ako na úspešné podujatie.

„Šampionát v roku 2011 mal veľmi dobré referencie od jednotlivých mužstiev, alebo aj od ľudí, ktorí k nám prišli. Mali sme tu samozrejme tú maličkosť s výpadkom elektriky, ale to by sme mali vyriešiť. Dôvodom bolo extrémne teplo a trafo sa takto bránilo. To bol z nášho hľadiska jediný malý neduh,“ zaspomínal Igor Havrila.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Sportnet na východe»Hokejové štvrťfinále MS 2019 má Steel Aréna isté