Hokejisti Nitry by favorita nemali trápiť

Miroslav Zálešák zvýšil silu Košíc v útoku.
Miroslav Zálešák zvýšil silu Košíc v útoku. (Autor: TASR)
Jozef Kotris|23. feb 2011 o 19:02

Sila Košíc je obrovská, Nitrania by v prípade postupu do semifinále veľmi prekvapili.

Štvrťfinále medzi Košicami a Nitrou by mala byť jasnou záležitosťou. Štartuje už vo štvrtok v Steel aréne.

BRATISLAVA. Súboj rozbehnutého a nezvyčajne silného víťaza základnej časti s tímom, ktorý sa do vyraďovacích bojov dostal na poslednú chvíľu.

Štvrťfinálový súboj Slovnaft extraligy medzi Košicami a Nitrou by mal byť jasnou záležitosťou. Východniari prekonali slovenský rekord v počte bodov (137 b) po základnej časti, v predstihu bolo jasné, že vyhrajú dlhodobú súťaž a do play off vstupujú so sériou deviatich víťazstiev po sebe.

Raritou je aj to, že Košičania ani raz neprehrali v sezóne dva zápasy po sebe. Snívajú o treťom titule majstra v rade, čo sa na Slovensku ešte nikomu nepodarilo.

Porovnanie aktérov
  • Výhody súperov: Košice sú rozbehnuté, Hudáček je najlepší brankár v lige, množstvo osobností, fungujúca defenzíva. Nitra v play off nemá čo stratiť.
  • Nevýhody súperov: Košice cítia ako favorit tlak. Nitrania majú nízku početnosť streľby, najhoršie oslabenia.
  • Bilancia z pohľadu Košíc: 4:2 (v), 2:3pp (d), 6:2 (v), 6:5 (v), 3:2 pp (d), 7:1 (d)
  • Termíny: 24., 25., 28. februára, 1. marca, prípadne 4., 6. a 8. marca

Postupné ciele

Generálny manažér Košičanov Juraj Bakoš si podľa vyjadrenia na klubovej stránke uvedomuje, že suverénne víťazstvo v základnej časti ešte titul nezaručí. „Naším najbližším cieľom je vyradiť Nitru, postúpiť do semifinále a zopakovať vlaňajšie finále," povedal.

Play off je po základnej časti akoby nová súťaž, doteraz získané body nič neznamenajú. Nitrania si to uvedomujú a budú chcieť prekvapiť. Ich šance však nie sú vysoké.

Chce dobrú sériu

„Som športovec a ísť do série s tým, že naše šance sú len 20-percentné, by bolo čudné. Favorit je jasný, ale my chceme prekvapiť. Verím, že to bude z nášho pohľadu dobrá séria," povedal pre Korzár gólman Nitry a niekdajší brankár Košíc Ján Laco.

V play off sa títo súperi streli jediný raz, v sezóne 2004/05 vtedy štvrté Košice vyradili piatu Nitru 4:1 na zápasy.

Duel Košíc s Nitrou bude aj súbojom o najlepšie publikum v lige. Na východe je o hokej záujem, v Steel aréne by mohla byť vynikajúca atmosféra. Nitrania sa dlhodobo hrdia tým, že majú najlepšie publikum.

Košičania pýtajú na štvrťfinále vstupné 10 eur, Nitrania od 4 do 10 eur. Séria sa začína vo štvrtok na najširšom klzisku v Košiciach (naživo na Sport1), pokračuje na rovnakom ľade v piatok. Zápasy play off sa hrajú vždy o 18.00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Hokejisti Nitry by favorita nemali trápiť