Prvý gól, prestup aj debut. Tatar má za sebou šialený týždeň

Tomáš Tatar v drese Seattle Kraken.
Tomáš Tatar v drese Seattle Kraken. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|18. dec 2023 o 14:30

Najproduktívnejším 14-ročným hokejistom v USA v ligách do 15 i 16 rokov je Slovák.

BRATISLAVA. Je utorok ráno. Hokejoví fanúšikovia si ráno čítajú o prvom góle Tomáša Tatara v sezóne a zrejme aj im padá balvan zo srdca. Snáď to znamená, že sa strelecky rozbehne.

Nastáva však piatok a pre mnohých veľké prekvapenie. V noci Colorado mení Tatara a posiela ho do Seattlu za 5. kolo draftu.

Netrvá dlho a najstarší Slovák v prebiehajúcej sezóne NHL sa zároveň stáva druhým tunajším rodákom v drese Seattlu Kraken. Debut nastal v noci zo soboty na nedeľu a napriek hektickému týždňu sa Tatarovi podarilo presvedčiť kouča o svojich kvalitách.

Niet teda divu, že novú epizódu rubriky o najzaujímavejších Slovákoch v zahraničných ligách v poslednom týždni nemôžeme začať iným menom. Tatar sa v nej v doterajšom priebehu sezóny často neobjavoval, avšak Seattle je preňho nádejou na nový začiatok.

Opomenúť ale nesmieme ani Martina Fehérváryho. Aj on sa prvýkrát zapísal do streleckej listiny, keď pomohol víťazstvu Washingtonu nad Carolinou 2:1 po samostatných nájazdoch a stal sa prvou hviezdou stretnutia.

Zaujali aj juniori Ondrej Molnár a Ľubomír Kupčo. Posledný na zozname je Oliver Ozogány, ktorého meno ešte nepozná veľa ľudí. Dôvod je vcelku jasný - narodil sa 16. januára 2009.

Tomáš Tatar 

Ktovie, či už v minulosti zažil Tomáš Tatar taký perný týždeň. Len pred niekoľkými dňami bol jeho domovom Denver, momentálne je ním Seattle. 

Avšak poďme poporiadku. 

V utorok strelil Tomáš Tatar prvý gól v sezóne. Ukončil najdlhší pôst v kariére, čakal do 26. stretnutia základnej časti. Pomohol Coloradu k výhre 6:5 nad Calgary. 

Tridsaťtriročný Dubničan sa presadil v čase 18:14. Vyrovnával stav stretnutia na 1:1 a zavŕšil skóre prvého dejstva.

VIDEO: Prvý gól Tomáša Tatara v sezóne

"Pocítil som úľavu a chalani z toho boli nesmierne nadšení," opísal emócie. "Som vďačný za túto partiu." 

To ešte netušil, že bude jej súčasťou len do víkendu.

Posledné stretnutie v drese Avalanche odohral v noci zo stredy na štvrtok. Angažmán ukončil víťazne, Colorado vyhralo 5:1 nad Buffalom.

V noci z piatka na sobotu ho Avs vymenili za 5. kolo draftu do Seattlu Kraken. Ide o Tatarovo šieste pôsobisko v najlepšej lige sveta.

V noci zo soboty na nedeľu sa stal druhým Slovákom v klubovej histórii. Tréneri splnili, čo Tatarovi sľúbil manažér a využili ho v prvej lajne. V prvom stretnutí síce nebodoval, ale zanechal pozitívne dojmy.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Prvý gól, prestup aj debut. Tatar má za sebou šialený týždeň