VIDEO: McDavid s Draisaitlom dotiahli Edmonton k výhre štyrmi bodmi

Connor McDavid a Zach Hyman.
Connor McDavid a Zach Hyman. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|11. máj 2024 o 06:58 (aktualizované 11. máj 2024 o 07:20)

Florida dala opäť šesť gólov a proti Bostonu vedie.

NEW YORK. Hokejisti Floridy strelili šesť gólov v druhom zápase za sebou a na ľade Bostonu sa chopili vedenia 2:1 v sérii druhého kola play-off NHL.

"Panteri" si po výhre 6:1 v druhom zápase pripísali výhru 6:2 v tom treťom. Za víťazstvom ich v noci hnali hlavne úspešné presilovky. Využili štyri zo šiestich. Ich brankár Sergej Bobrovskij si pripísal 15 úspešných zákrokov.

Skóre otváral v prvej tretine Rodrigues a v tej druhej sa presadili v početných výhodách Tarasenko a Verhaeghe. Na začiatku poslednej časti hry zvýšil na 4:0 Montour a aj keď Boston kontroval dvoma gólmi, nevyrovnal. Naopak, Florida pridala dva góly ešte v úplnom závere a potvrdila svoju dominanciu v stretnutí.

Najproduktívnejším hráčom zápasu bol útočník Matthew Tkachuk, ktorý si pripísal tri asistencie. Vo svojej kariére tak dosiahol hranicu 50 bodov v play-off, pričom na tom potreboval len 55 zápasov.

"Mali sme zopár zápasov, keď sme začali pomalšie a nevymysleli sme toho veľa," hovoril tréner Bostonu Jim Montgomery. "Musíme sa zlepšiť. Musím dať hráčom lepší herný plán, Florida bola omnoho lepšia, ako my."

Druhý nočný zápas medzi Vancouverom a Edmontonom rozhodlo až predĺženie. O výhre "olejárov" 4:3 rozhodol obranca Evan Bouchard v 66. minúte duelu. Stav série je vyrovnaný 1:1.

Oba tímy sa od začiatku striedali v tom, kto strieľal góly. Začali domáci Canucks, ale Oilers zakaždým stav stretnutia vyrovnali. Podarilo sa im to aj v tretej tretine, do ktorej išli s jednogólovým mankom. V nej sa presadil kapitán hostí Connor McDavid. 

Edmonton si na konci tretej tretiny vytvoril veľký tlak, ale napriek streleckej prevahe 15:2 v tretej tretine ho nevyužil. Nadviazal naň ale v predĺžení, ktoré trvalo 5 minút a 36 sekúnd. Vďaka Bouchardovi Edmonton zdolal kanadského súpera prvýkrát v sezóne.

VIDEO: Víťazný gól Boucharda proti Vancouveru

Obranca Vancouveru Quinn Hughes si v zápase pripísal svoju 20. asistenciu v kariére vo vyraďovacích bojoch. Dosiahol to už aj v 25 zápase ako najrýchlejší hráč v klubovej histórii. 

Míľniky prekonali aj McDavid s Draisaitlom z Edmontonu. Obaja prekročili hranicu 90 bodov v play-off. Potrebovali na to len 56 zápasov a dokázali to ako tretí najrýchlejší v histórii. Skôr to dosiahli len Gretzky a Lemieux. 

V nočnom stretnutí boli pri každom góle svojho tímu. Obaja strelili gól a na tri asistovali.

NHL - 2. kolo play-off:


Boston Bruins - Florida Panthers 2:6 (0:1, 0:2, 2:3)

Góly: 46. Lauko (DeBrusk, Beecher), 49. DeBrusk (Lohrei, Pastrňák) – 9. Rodrigues (Forsling), 37. Tarasenko (Bennett, Ekman-Larsson), 38. Verhaeghe (M. Tkachuk, Barkov), 44. Montour (M. Tkachuk, Barkov), 59. Reinhart (M. Tkachuk, Montour), 60. Rodrigues (Ekman-Larsson, Luostarinen)

Brankári: Swayman 27/32 - Bobrovskij 15/17

/stav série 1:2/

Vancouver Canucks - Edmonton Oilers 3:4pp (1:1, 2:1, 0:1 - 0:1)

Góly: 5. E. Pettersson (J. Miller, Q. Hughes), 21. Boeser (Soucy, Zadorov), 39. Zadorov (J. Miller) – 11. Draisaitl (McDavid, Nugent-Hopkins), 22. Ekholm (McDavid, Draisaitl), 46. McDavid (Draisaitl, Bouchard), 66. Bouchard (Draisaitl, McDavid

Brankári: Šilovs 27/31 - Skinner 16/19

/stav série 1:1/

Pavúk play-off NHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»VIDEO: McDavid s Draisaitlom dotiahli Edmonton k výhre štyrmi bodmi