Víťazná séria Dubničanov sa skončila. SHL má nového lídra

Hokejisti HK Spartak Dubnica.
Hokejisti HK Spartak Dubnica. (Autor: Facebook HK Spartak Dubnica)
TASR|25. okt 2024 o 21:47 (aktualizované 25. okt 2024 o 22:30)

Prešovčania vyhrali štvrtý zápas za sebou.

BRATISLAVA. Hokejisti Prešova predĺžili víťaznú sériu už na štyri zápasy a dostali sa na čelo Tipos SHL.

Finalista uplynulého ročníka uspel v piatkovom zápase 12. kola na ľade Detvy 3:0 a zaznamenal prvú výhru pod vedením športového manažéra Mareka Zagrapana, dočasného kouča po odvolaní Ľubomíra Hurtaja.

Na víťaznej vlne pokračujú aj hráči Humenného, ktorí zdolali tím TEBS Bratislava 5:3 a neprehrali už v siedmom stretnutí za sebou.

Naopak, víťazná séria sa skončila doterajšiemu lídrovi. Dubničania podľahli Leviciam (1:3) a na vedúci Prešov strácajú dva body.

Tipos SHL - 12. kolo:


Trnava - Považská Bystrica 1:4 (0:0, 1:3, 0:1)

Góly: 40. Žac (Lachkovič, M. Kohút) - 22. Lušňák (Krajč, J. Nahálka), 24. A. Zlocha (Zemko), 30. Krajč (Jakubec, Cíger), 53. Lušňák (Rufati)

Rozhodovali: Krist, Lesay - Zelený, Rehák. Vylúčení: 3:2, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 292

Hlasy po zápase

/zdroj: hockeyslovakia.sk/

Marcel Holovič, asistent trénera HK Gladiators Trnava: "Dnešný zápas sme začali podľa mňa veľmi dobre, prvá tretina sa mi páčila, mali sme energiu, chalani sa snažili, makali. V druhej sme chceli pokračovať, ale dostali sme tri góly a zápas sa už viac-menej dohrával, mali sme tam aj nejaké šance do prázdnej, no nepremenili sme ich. Škoda toho, musíme sa poučiť z týchto našich druhých tretín a hrať hokej 60 minút, nie len dvadsať."

Jakub Ručkay, tréner HK'95 Považská Bystrica: "V prvej tretine sme mali nejaké šance, ktoré sme nepremenili, nevyužili sme ani presilovku a prvá tretina skončila bohužiaľ 0:0. Potom do tej druhej tretiny sme si povedali, že budeme trpezliví, že nič nebudeme otvárať a chalani hrali perfektne, dodržiavali systém celých 15 minút. Podarilo sa nám z toho dať tri góly a na konci nám to trošku začalo ulietavať a začali sme prepadávať v tých posledných piatich minútach druhej dvadsaťminútovky, dokonca aj super dokázal znížiť. Do tretej tretine sme vstúpili s tým, že ideme hrať svoju hru, postavili sme si vzorec a všetko fungovalo."

Detva - Prešov 0:3 (0:0, 0:1, 0:2)

Góly: 25. Leščenko (Glazkov), 53. Leščenko (Suja, Peresunko), 59. Novota

Rozhodovali: Staňo, Čahoj – Drblík, Vystavil, vylúčení: 7:8 na 2 min, navyše: Čunderlík (Detva) 5+DKZ za pichnutie, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 279

Hlasy po zápase

/zdroj: hockeyslovakia.sk/

Richard Šechný, tréner HK Detva: "Myslím si, že sme podali jeden výborný výkon. Prehrali sme z toho dôvodu, že zo šancí, ktoré sme mali, sme nedokázali dať gól. Keby sme popremieňali šance, myslím si, že by sme tento zápas vyhrali, napriek tomu, že sme hrali proti favoritovi ligy, lebo ja pokladám Prešov za jedného z najväčších favoritov na postup do Extraligy."

Marek Zagrapan, športový manažér HC Prešov: "Dnes sme do zápasu nevstúpili veľmi dobre. Súperovi sme dovolili veľmi veľa. Ovečka bol dnes skvelý. V priebehu druhej a tretej tretiny sme pomaly preberali kontrolu nad zápasom napriek tomu, že nás pribrzdili vylúčenia. Je to ubojované víťazstvo. Veľmi si ceníme týchto troch bodov."

Levice - Dubnica 3:1 (2:0, 0:1, 1:0)

Góly: 9. Alapuranen, 15. Kupka (Korím, Šúty), 60. Alapuranen (Maarnela) - 23. Pobežal (Nemček, Trška). Rozhodovali: Moller, Adamec - Ševčík, Ščurka, vylúčení: 5:3, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 291

Hlasy po zápase

/zdroj: hockeyslovakia.sk/

Martin Baran, tréner HK TAM Levice: "Mali sme tretí zápas za tri dni, ale od začiatku chlapci mali dobrý pohyb, korčuľovali. Dali sme dva góly. Aj keď sme dostali gól na 2:1, tak sme verili vo víťazstvo. Chceli sme napraviť včerajší neúspech. Myslím si, že to boli odbojované, odmakané a dôležité tri body a výborný výkon gólmana."

Peter Kopecký, asistent trénera TSS GROUP Dubnica: "V podstate sa zápas rozhodol v prvej tretine, kde Levice hrali aktívny hokej a my sme na nich pozerali. Po dvoch hrúbkach sa chlapci snažili otočiť, dupli do toho. Snaha tam bola, ale bohužial s jedným gólom nemôžeme vyhrať. Nedá sa stále vyhrávať o jeden gól."

Trebišov - Topoľčany 2:3 sn (1:1, 0:0, 1:1 - 0:0, 0:1)

Góly: 1. Babeliak (Kylnar), 60. Kylnar (Štec, Valečko) - 8. Dachnovskyj (Plochotnik), 57. Gergel (Dachnovskyj), rozhodujúci nájazd Dachnovskyj

Rozhodovali: Smrek, Kalina - Fekete, Staššák, vylúčení: 2:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0

Diváci: 490

Hlasy po zápase

/zdroj: hockeyslovakia.sk/

Dušan Kobeľa, tréner HK STEEL TEAM Trebišov: "Tiež si myslím, že súper bol lepší. Nás držal brankár Patrik Jurčák. Nešlo nám veľa taktických vecí. Sme radi, že sa nám podarilo konečne vyrovnať v power-play. Brankár Jurčák nám dal tým, že chytil päť nájazdov nádej aj na víťazstvo, no ani nám sa nedarilo skórovať. Chceli sme viac, no berieme aj bod."

Milan Matejov, tréner HC Topoľčany: "Myslím si, že sme boli celý zápas lepším tímom. Trápili sme sa v koncovke. Na konci sa nám to podarilo konečne prelomiť. Myslím si, že sme mali získať tri body, no berieme iba dva."

Humenné - TEBS Bratislava 5:3 (2:1, 2:1, 1:1)

Góly: 1. Vrábeľ (Ťavoda, Jacko), 19. Vaško (Zekucia), 37. Knižka (Safaralejev), 37. Vaško (Vrábeľ, Zekucia), 60. Vrábeľ (Vaško, Safaralejev) - 16. Gron (Buljajev), 25. Včelka (Fungáč, Volkov), 49. Včelka (Godmere)

Rozhodovali: Vido, Toenay . Uličný, Kováčik, vylúčení: 4:6, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Hlasy po zápase

/zdroj: hockeyslovakia.sk/

Tibor Tartaľ, tréner HC 19 Humenné: "Dnes sa mi páčilo, ako sme hrali v súperovom bránkovisku. Mám naozaj rád tento tím, je zábavné sledovať, ako hrajú na puku, ale musíme sa naučiť byť chladnokrvnejší. Stále mi chýba ten moment, kedy doprajeme súperovi pocit frustrácie, že sa v zápase nemá čoho chytiť. Je úžasné, že sme zvíťazili v siedmom zápase za sebou, čo je výsledok tvrdej práce, ktorú chlapci podstupujú každý deň. Verím, že sériu natiahneme a zlepšíme sa v schopnosti frustrovať súpera 60 minút."

Rudolf Jendek, tréner HC TEBS Bratislava: "Moji chalani odohrali veľmi dobrý zápas, som spokojný, ako herne napredujeme. Aj keď súper mal prevahu, dokázali sme pokryť obranné pásmo, je pre nás veľmi dôležité, že máme výborného Andrisíka, ktorý nám pomáha držať nás v hre. Boli chvíle, keď sme mohli pomýšľať aj na viac. Veľká vďaka chalanom, pri hre 6 na 5 sme ešte mali šancu puk dotlačiť. Chcem poďakovať aj Stenlymu Gronovi, keďže máme maródku, lebo nám pomáha. Ukázal aj napriek veku a menšej tréningovej záťaži, že stále môže spoluhráčov učiť."

Žiar nad Hronom - Skalica 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)

Góly: 5. Jakúbek - 8. Kubát (Jurík, Kuba), 13. Kubát (Šátek, Hujsa), 60. Jurák

Rozhodovali: Valo, Korba - Hanko, P. Tvrdoň, vylúčení: 3:3, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0

Diváci: 509

Hlasy po zápase

/zdroj: hockeyslovakia.sk/

Jerguš Bača, tréner HK Žiar nad Hronom: "Vedeli sme, že Skalica v každom zápase vonku získala body. Mužstvo sme pripravovali na to, že to bude náročný zápas z hľadiska defenzívy, čo sa aj potvrdilo. Po ubránení oslabenia piatich proti trom som veril, že nás to nakopne, ale žiaľ, Skalica hrala veľmi umne, počas celého zápasu sme sa ťažko presadzovali. V závere sme stiahli brankára a dostali sme gól do prázdnej bránky. Nemôžem hráčom upierať snahu o zvrátenie výsledku v závere, ale Skalica dnes hrala naozaj dobre."

Leo Gudas, tréner HK Skalica: "Dnes sme podali najmä v defenzíve veľmi zodpovedný výkon. V prvej tretine sme mali veľa vylúčení, čo poznamenalo hru aj napriek tomu, že sme dali góly. Zodpovedný výkon a výkon brankára nás priviedol k tomu, že sme dnes vyhrali."

Tabuľka Tipos SHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Víťazná séria Dubničanov sa skončila. SHL má nového lídra