Aktívny Seattle i Arizona. Súhrn trejdov nedeľňajšej noci v NHL

Scott Wedgewood v drese Arizony Coyotes.
Scott Wedgewood v drese Arizony Coyotes. (Autor: SITA/AP)
Oh my Hockey|21. mar 2022 o 05:41

Uzávierka prestupov sa v nedeľu večer rozbehla naplno.

NEW YORK. V Národnej hokejovej lige zostávajú už len hodiny do uzávierky prestupov, preto sa s výmenami v nedeľu večer roztrhlo vrece.

Najväčšou bola tá, keď Mark Giordano opustil Seattle a odišiel do Toronta. Na nový domov si musí zvyknúť aj Robert Hägg či Travis Hamonic.

Seattle sa okrem Giordana rozlúčil aj ďalšími dvomi hráčmi. Obrancu Jeremyho Lauzona poslal generálny manažér Ron Francis do Nashvillu výmenou za druhé kolo draftu 2022.

Útočník Mason Appleton sa sťahuje do Winnipegu. Práve od Jets si ho nováčik súťaže vybral v letnom rozširovacom drafte, vracia sa tak na dobre známe miesto.

Aj za toho si Francis zapýtal výber v drafte, tentoraz vo štvrtom kole 2023. Stratégia Seattlu je jasná, ich úspech sa musí budovať krok po kroku a je hudbou vzdialenej budúcnosti. Kraken majú v najbližších dvoch draftoch namiesto základných 14 volieb už 23.

Dve výmeny uskutočnili aj Arizona Coyotes. Dlho sa špekulovalo, že sa z klubu bude porúčať brankár Karel Vejmelka, napokon však bol vymenený jeho kolega Scott Wedgewood.

Dvadsaťdeväťročného brankára získali Dallas Stars výmenou za voľbu v štvrtom kole draftu 2023. Wedgewood v priebehu sezóny 2021/22 chytal okrem Arizony aj za New Jersey.

"Kojoti" sa po dlhom čase vzdali niektorej draftovej voľby. Tých majú habadej, a tak sa rozhodli poslať výber v druhom kole draftu 2022 do Minnesoty za mladého útočníka Jacka McBaina. Ten bol známy tým, že nechcel hrať za Wild a žiadal trejd.

Vancouver Canucks angažovali z Toronta Maple Leafs obrancu Travisa Dermotta za voľbu v treťom kole draftu 2022.

Los Angeles Kings získali zadáka Troya Stechera od Detroitu Red Wings výmenou za voľbu v siedmom kole draftu 2022.

Posilňoval aj obhajca Stanley Cupu. Tampa Bay Lightning získali od Ottawy Senators útočnú posilu, ich rady rozšíri krídelník Nick Paul. Opačným smerom putoval forvard Mathieu Joseph a voľba vo štvrtom kole draftu 2024.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Aktívny Seattle i Arizona. Súhrn trejdov nedeľňajšej noci v NHL