Zvolen získal amerického centra, ráta s ním do prvých útokov

Tyler Sheehy.
Tyler Sheehy. (Autor: X/Minnesota Men’s Hockey)
TASR|11. júl 2024 o 11:15

Pôsobil aj v zámorskej AHL.

ZVOLEN. Hokejový klub HKM Zvolen získal do ofenzívy zahraničnú posilu. Pod Pustý hrad zamieril americký útočník Tyler Sheehy, ktorý uplynulé tri sezóny pôsobil v najvyššej nemeckej súťaži DEL.

Sheehy je zatiaľ druhý legionár v útoku HKM (prvým je Kyle Olson), tréneri s ním počítajú primárne na pozíciu centra prvých útokov.

"Tyler je presne ten typ hráča, ktorého sme hľadali. Ide o dynamického praváka, ktorý je platný na oboch koncoch klziska. Jeho hokejové videnie a kombinačná hra sú na veľmi vysokej úrovni.

Očakávame od neho, že bude jedným z našich najväčších lídrov, a sľubujeme si od neho vysokú produktivitu, ale aj zodpovednú hru smerom dozadu," uviedol pre oficiálny web HKM skaut zvolenského klubu Patrik Ryba.

Američan hral v minulosti štyri roky v univerzitnej NCCA, za sebou má aj tri sezóny vo farmárskej AHL, kde dokopy odohral 22 zápasov.

V sezóne 2019/2020 si v drese tímu ECHL Allen Americans pripísal 70 bodov (26+44) v 47 zápasoch, získal ocenenie pre nováčika sezóny a zaradili ho aj do All Star tímu súťaže.

V roku 2021 sa presunul do nemeckej DEL, prvé dve sezóny pôsobil v Norimbergu Ice Tigers a v minulej hral za Straubing Tigers.

V jeho drese nazbieral 25 bodov (11+14) v 50 zápasoch základnej časti a tri body (2+1) v 12 dueloch play-off.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Zvolen získal amerického centra, ráta s ním do prvých útokov