Budúce ikony svetového hokeja. Toto je desať najväčších hviezd MS do 20 rokov

Zápas Slovenska proti Kanade na MS do 20 rokov v roku 2021.
Zápas Slovenska proti Kanade na MS do 20 rokov v roku 2021. (Autor: TASR/AP)
Samuel Tirpák|24. dec 2021 o 15:50

Táto desiatka hokejistov by mala patriť medzi opory svojich reprezentácií.

EDMONTON, RED DEER. Každý rok sa na hokejovom šampionáte do 20 rokov ukáže mnoho talentov. Tie by sa dali rozdeliť do dvoch kategórií.

Buď je to talent predpokladaný, ktorý dominuje celoročne, alebo niekto prekvapivý, kto do povedomia verejnosti vyletí práve na najsledovanejšom juniorskom turnaji.

V tomto rebríčku vám skaut a redaktor Oh my Hockey a Sportnetu Samuel Tirpák predstaví desať lákadiel majstrovstiev sveta do 20 rokov. Spomenutí hráči by mali patriť medzi to najkvalitnejšie, čo šampionát ponúkne.

Desať je však trochu málo.

Do rebríčka sa tesne nezmestili Kent Johnson a Mason McTavish z domácej Kanady, Matthew Knies a Brock Faber z USA, Slováci Juraj Slafkovský a Šimon Nemec, Simon Edvinsson a Theodor Niederbach zo Švédska, Marat Chusnutdinov a Nikita Čibrikov z Ruska, Roni Hirvonen a Aleksi Heimosalmi z Fínska, Ján Myšák a David Jiříček z Česka či Marco Kasper z Rakúska.

Hviezdy sú nielen zhrnuté, ale aj kvalitatívne zoradené. Týchto desať hráčov by malo na majstrovstvách sveta zažiariť najviac.

10. Jake Sanderson (USA, obranca)

Sanderson je kapitánom výberu USA. Je two-way obrancom, ktorý je skvelým korčuliarom a vyznáva fyzický štýl hokeja. Patrí medzi pamätníkov vlaňajšieho zlata Američanov.

Bol draftovaný v roku 2020 z piatej priečky Ottawou Senators. Patril k diskutabilným hráčom – niektorí skauti ho milovali, niektorí krotili vášne a robia to doteraz. Napriek tomu bude jednoznačnou hviezdou turnaja.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Budúce ikony svetového hokeja. Toto je desať najväčších hviezd MS do 20 rokov