Dukla Trenčín stavila na fínskeho trénera, premiéru zažije proti Slovanu

Matúš Havrila, Matúš Hlaváč, Damian Vaňo a brankár Gustavs Grigals v zápase HC Košice - HK Dukla Trenčín v 14. kole Tipos extraligy.
Matúš Havrila, Matúš Hlaváč, Damian Vaňo a brankár Gustavs Grigals v zápase HC Košice - HK Dukla Trenčín v 14. kole Tipos extraligy. (Autor: TASR)
SITA|26. okt 2024 o 13:08

Štyridsaťdeväťročný Fín prichádza pod Čákov hrad s vizitkou skúseného kormidelníka.

BRATISLAVA. Novým trénerom slovenského hokejového klubu HK Dukla Trenčín sa v sobotu stal Tommi Hämäläinen.

Štyridsaťdeväťročný Fín prichádza pod Čákov hrad s vizitkou skúseného kormidelníka, ktorý pôsobil na rôznych pozíciách v popredných klubov vo Fínsku, Švédsku i Švajčiarsku.

„Vojaci“ o jeho angažovaní informovali na oficiálnom webe klubu.

Hämäläinen v sobotu dopoludnia absolvoval prvé oficiálne stretnutie s hráčmi, realizačným tímom a vedením klubu, po ktorom nasledoval i prvý tréning na ľade.

„Na nového hlavného trénera som dostal z viacerých strán veľmi dobré referencie.

Je to kvalitný moderný tréner, ktorý chce v každom z hráčov prebudiť vášen pre hokej a rozvíjať tím spoločne.

Má líderské kvality, je ľudský a starostlivý, avšak zároveň rázny a zásadový, čo je na tejto pozícii dôležité. Potrebujeme otočiť sezónu a toto je ďalší krok k tomu,“ povedal športový manažér trenčianskeho klubu Mário Bližňák.

VIDEO: Pozrite si tretí diel podcastu Hokejový BOSS

Severan, ktorý doteraz naposledy pôsobil vo fínskej najvyššej súťaži v tíme Jyväskylä v pozícii asistenta trénera, zažije premiéru už v nedeľňajšom súboji 14. kole extraligy na ľade Slovana Bratislava.

Jeho asistentmi budú Ivan Feneš spoločne s Pavlom Mihálikom, kouči, ktorí v štruktúrach klubu pracovali v uplynulých mesiacoch a danú pozíciu zastávali aj pod predchádzajúcim koučom Ernestom Bokrošom.

Hämäläinen tak bude druhým fínskym trénerom v aktuálnej sezóne slovenskej extraligy. Od minulej sezóny vedie michalovskú Duklu jeho krajan Tomek Valtonen.

Trenčínu patrí po dvanástich odohraných dueloch predposledná priečka, pričom pred poslednými Novými Zámkami vedie len o lepšie skóre.

Dukla prehrala až jedenásť zo štrnástich ligových vystúpení, vrátane piatkovej vysokej prehry 1:7 na ľade Košíc.

Tabuľka: Tipos extraliga

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Dukla Trenčín stavila na fínskeho trénera, premiéru zažije proti Slovanu