Hokejový talent schudol a vyčerpaný skončil v nemocnici. Teraz žije nový život

Tobias Pitka.

Hokejový talent schudol a vyčerpaný skončil v nemocnici. Teraz žije nový život

Tobias Pitka. (Autor: ARCHÍV T. P.)
Tobias Pitka.
Tobias Pitka. (Autor: ARCHÍV T. P.)
Boris Vanya|28. feb 2023 o 09:25

Tobiasovi Pitkovi pomohol radami aj Halákov spoluhráč.

NEW YORK, BRATISLAVA. Keď 23. novembra 2022 nastúpil slovenský hokejový útočník Tobias Pitka v drese Green Bay Gamblers na zápas proti Madison Capitols, stal sa novým rekordérom.

V americkej juniorskej súťaži USHL nikdy nehral mladší Slovák. Šestnásťročný odchovanec popradského hokeja pôsobí v zámorí prvú sezónu.

V apríli minulého roka zaujal vo výberovom kempe na Floride trénerov zo strednej školy v South Kente, kde mu ponúkli štipendium. Odvtedy sa veľa zmenilo v jeho hokejovej kariére, ale aj v živote.

"Po návrate z dvoch zápasov za Green Bay som sa rozhodoval pre univerzitu, na ktorej by som mal pokračovať v kariére po skončení štúdia na strednej škole. Bol som sa pozrieť na Boston College, ktorú som si aj vybral.

V posledných týždňoch som sa cítil vyčerpaný, bol som stále smädný a výrazne som schudol. Nevedel som čo sa deje. Neuvedomoval som si hrozby, ktorým čelím.

Školský lekár ma vyšetril a poslal do nemocnice, kde ma stabilizovali. Bol som na infúziách," opisuje dramatické dni mladý hokejista.

Za niekoľko dní dospel

Tobiasa previezli do špecializovaného zariadenia na detskú endokrinológiu vo Westchesteri v New Jersey, kde sa dozvedel, čo mu je.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Hokejový talent schudol a vyčerpaný skončil v nemocnici. Teraz žije nový život