MS v hokeji do 18 rokov: Slovensko v súboji o bronz podľahlo Švédsku

Slovensko U18 - Švédsko U18: ONLINE prenos zo zápasu o bronz na MS v hokeji hráčov do 18 rokov.
Fotogaléria (25)
Slovensko U18 - Švédsko U18: ONLINE prenos zo zápasu o bronz na MS v hokeji hráčov do 18 rokov. (Autor: Sportnet)
Sportnet|5. máj 2024 o 10:00

Sledovali ste ONLINE prenos zo zápasu o bronz na majstrovstvách sveta v hokeji hráčov do 18 rokov: Slovensko - Švédsko.

ESPOO. Slovenskí hokejisti dnes bojovali na majstrovstvách sveta hráčov do 18 rokov o bronzové medaily. Ich súpermi boli reprezentanti Švédska.

Slováci po prekvapivej štvrťfinálovej výhre nad Českom vzdorovali v semifinále USA len približne do polovice zápasu a napokon prehrali 2:7.

Fotogaléria zo zápasu Slovensko - Švédsko (o bronz, MS v hokeji do 18 rokov)

Semifinálovým súperom Švédska bola favorizovaná Kanada, ktorá po prvej tretine viedla už 4:0, ale napokon sa strachovala o postup po výsledku 5:4.

Kde sledovať hokej v TV?
Nasledujúce 3 týždne nie je plánovaný žiaden priamy prenos.

Slovensko získalo na MS tejto vekovej kategórie cenný kov pred 21 rokmi, keď vo finále nestačilo na Kanadu a okrem toho má aj bronz z roku 1999.

Tretiu medailu nateraz nezískalo. Mužstvo okolo kapitána Tomáša Pobežala bojovalo do posledných sekúnd, o to viac krutý je výsledok 4:0 pre Švédov.

Hokej ste sledovali naživo ako online prenos.

ONLINE PRENOS: Slovensko U18 - Švédsko U18 dnes LIVE (hokej, nedeľa, MS hráčov do 18 rokov, výsledok, o bronz, NAŽIVO)

Majstrovstvá sveta U18 O 3. miesto 2023/2024
05.05.2024 o 13:10
Švédsko
4:0
(0:0, 0:0, 4:0)
60' minúta
Ukončený
Slovensko
Prehľad
Góly a asistencie: 50. Pettersson (Freij, Hesselvall), 57. Fernström (Berglund), 59. Freij (Berglund, Pettersson), 60. Eklund. Rozhodca: Burzminski, Gour – Ankerstjerne, Mäkinen..
Prenos
Švédsko získava bronzové medaily. Slovensko však podalo veľmi dobrý výkon. Severania profitovali zo silového deficitu nášho tímu. Šampionát aj táto sezóna sa pre zverencov trénera Martina Dendisa skončili. Mužstvo, ktoré bolo odpisované po troch dueloch v skupine, doviezlo domov takmer medailu. Treba oceniť našu výpravu za výkony v druhej časti turnaja. Ďakujem za pozornosť. Dočítania priatelia.
Koniec zápasu.
59:23
goalŠvédsko dalo gól! VICTOR EKLUND doráža našich chlapcov. Preletel klziskom ako víchor a skóroval medzi otvorené Lenďákove betóny. Pri oslave gólu sa ešte pochytil s Lukom Radivojevičom. Bez asistencie.
58:39
goalŠvédsko dalo gól! Vybavené. Švédi sú bronzoví. ALFONS FREIJ neodmietol ponuku na skórovanie z voľného miesta pri ľavom kruhu. V tejto chvíli tam neexistovala naša obrana. Asistencie: Jack Berglund a Lucas Pettersson.
58:00
Prebiehajú posledné dve minúty tretej tretiny.
57:56
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Tomáš Pobežal – 2 min., podrazenie.
56:54
importantSlovensko hrá power-play! Alan Lenďák ostal na striedačke!
56:54
importantSlovensko oddychový čas!
56:24
goalŠvédsko dalo gól! Prichádza krutá daň za našu neúnavnú snahu z nedávnych minút. Radivojevič stratil puk pri vychádzaní z pásma. MELVIN FERNSTRÖM dorazil strelu Berglunda. Asistencia: Jack Berglund.
importantReklamná prestávka.
55:50
Gólman švédskeho mužstva Härenstam má už toho dosť v tomto okamihu. Dalo sa to vyčítať po prerušení hry, ktoré jednoznačne privítal. Slováci sú veľmi nepríjemní s pribúdajúcim koncom. Toto chceme vidieť.
55:14
Švédsko hrá s piatimi hráčmi.
55:09
importantLove Härenstam bol na roztrhanie! Zo všetkých síl ubránil svoju bránku, aj keď bol na chvíľu mimo nej! Výborný tlak našich!
54:12
Beluško zabojoval o puk, ale strelu nechal na zodpovednosť Chovanovi. Náš útočník sa však mýlil spred kruhov.
53:14
Vylúčenie v tíme Švédsko:
Alfons Freij – 2 min., krosček.
52:51
Tobiáš Pitka cez obrancu neumiestnil strelu k pravej žŕdke švédskej bránky. Na druhej strane podržal pásmo Húževka, ale stále nevieme dostať puk za chrbát už vyčerpaného Härenstama.
52:25
importantBrankár Švédov Härenstam je otrasený po tých predchádzajúcich súbojoch v jeho bránkovisku! Všetko však bude v poriadku!
52:25
importantRadivojevič dal zabrať Härenstamovi! Pre dorážku si prišiel Pobežal aj Adam Nemec, ktorý sa zároveň bránil pred Fernströmom!
51:40
Dve kvalitné vhadzovanie na našej strane. Härenstam sa v obidvoch prípadoch zapotil. Uvidíme, či sa ešte podarí vyrovnať.
importantReklamná prestávka.
51:38
Je rozbehnutá druhá časť tretej tretiny. Slovensko už nemá síl na rozdávanie, ale chlapci idú na doraz. Ján Chovan teraz vybojoval vhadzovanie v pásme.
49:16
goalŠvédsko dalo gól! Freij fantasticky skryl za seba prihrávku na LUCASA PETTERSSONA. Jeho strela už niesla gólové parametre a rozvlnila sa slovenská sieť. Asistencie: Alfons Freij a Adam Hesselvall.
49:10
Náš gólman bol pred pár sekundami v správnom čase na správnom mieste. Vyčkávanie na bližšej žŕdke sa vyplatilo. Tam smerovalo švédske zakončenie.
48:20
Skvelú pasáž mal neúnavný švédsky obranca Sahlin Wallenius. Veľmi dlho krúžil po ofenzívnej zóne, ale bez pokusu na bránku. Oveľa nebezpečnejší bol v tomto smere Nordlund. Lenďák úspešne zasahoval.
47:05
Tomáš Pobežal sa zrazu ocitol medzi dvomi súpermi. Z osi klziska sa premiestnil s pukom na ľavé krídlo, aby získal čas pre Straku. Ten sa pokúšal o strelu, ale narazil na švédsky blok.
importantReklamná prestávka.
46:25
Švédi už s päticou na ľadovej ploche vyslali varovný signál. Alan Lenďák neprišiel o nulu na konte. Nepresadil sa Adam Hesselvall.
46:16
Švédsko hrá s piatimi hráčmi.
45:37
importantSvrčekov pokus prepadol cez lapačku Härenstamovi! Brankár severanov sa ešte v rýchlosti pozrel k zadnej žŕdke, či sa mu to nekotúľa dnu!
45:17
Luka Radivojevič vynikajúco vystrelil zápästím. Bola to vysoká strela, po ktorej musel ísť lapačkou švédsky gólman Härenstam, ktorý zobral možnosti na dorážku Pobežalovi.
44:16
Vylúčenie v tíme Švédsko:
Måns Toresson – 2 min., podrazenie.
43:30
Sahlin Wallenius si vypýtal prihrávku, respektíve strelu bez prípravy. Určite nestrieľal podľa očakávaní. Puk bol zbrzdený, Lenďák ho upratal do strany.
42:49
Do Lenďákových betónov letela koncovka z hokejky Gustafssona, ktorý mieril pekne spoza pravého kruhu.
41:33
Úvodný strelecký pokus na bránku v tretej tretine ide na konto Švédov. Na Lenďákovi ale pohorel útočník Victor Eklund.
40:58
importantVeľké šťastie! Lenďák odolal zakončeniu Petterssona z nájazdu, ktorý rozvlnil bočnú sieť! Následne náš brankár ocenil postreh Straku, ktorý dorážku švédskeho útočníka zneškodnil na čiare hokejkou!
40:01
Začala sa tretia tretina.
Tretia tretina sa začne o 14:49.
Švédi hrajú vo vysokom tempe s potrebnou kvalitou, Slováci vynakladajú enormné úsilie na bojovnosť, čo prináša dobrý efekt.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:00
Prebieha posledná minúta druhej tretiny.
38:13
importantSlovensko uspelo s trénerskou výzvou! Veľmi rýchlo rozhodnuté! Švédsko skórovalo z postavenia mimo hry!
38:00
Adam Hesselvall časoval rozhodujúcu prihrávku na zadnú žŕdku Lenďáka. Švédi tam mali jedného hráča, no nezasiahol puk.
importantReklamná prestávka.
37:31
Freij chyboval na útočnej modrej čiare. Ondrej Maruna siahol na dno svojich síl, prekorčuľoval na druhú stranu klziska. Z uhla zamestnal Härenstama, ktorý nedopustil prekvapenie.
importantReklamná prestávka.
36:28
Ubehla obrovská časová porcia bez prerušenia. Hra sa prelievala zo strany na stranu, nášmu tímu pomohla aj konštrukcia bránky. Tentoraz má puk v moci Lenďák.
35:45
Pobežal prakticky z ničoho získal puk. Sahlin Wallenius bol však nad jeho sily. Ideálne ho zablokoval.
34:40
Nemec sa obetoval, aby vyštartoval do príležitosti Pitka. Lenže výrazne u neho absentovala rýchlosť. Zúfalý pokus o strelu aj tak vyzeral.
33:23
Kupec parádne zablokoval zakončenie Eklunda. K tomuto hráčovi sa vrátil puk, ale Švédi neprešli až k bránke.
31:52
Leo Sahlin Wallenius vypálil zápästím a s jasným cieľom – zaskočiť Alana Lenďáka. Slovenský brankár sa nachádzal v zákryte, ale neinkasoval.
30:53
Nemcov útok už bol poriadne zatavený. Kvôli tomu sme nedokázali zrýchliť po zisku puku.
29:02
Victor Eklund kľučkoval a kľučkoval, no premrhal možnosť na ohrozenie našej svätyne. Šancu na to mal z ľavej strany.
27:59
Pobežal sa aktívne zapája do debát s protistranou. Vidíme ho v tejto pozícii takmer po každom prerušení hry. Zrejme aj to je cieľ súpera pokúsiť sa rozhodiť nášho kapitána.
importantReklamná prestávka.
27:39
Freij spomedzi švédskych obrancov od prvej minúty vystrkuje rožky. S jeho pokusmi si však dokáže poradiť Alan Lenďák. Náš brankár má výbornú formu a je opora.
26:38
Strela Sahlina Walleniusa neprešla cez všetkých hráčov pred Lenďákom. Švédsky rastúci tlak sa pokúšal ukončiť Liščinský, ale nedostal sa k puku.
24:33
Tomáš Pobežal chcel strčiť hokejku do chráničov brankára Härenstama, no nemal by to robiť. Následne rozbehol menšiu šarvátku s obrancami.
23:55
Slovensko hrá s piatimi hráčmi.
23:48
Koncom presilovky Švédsko všetko vložilo do útoku. Slováci si však môžu zatlieskať. Perfektne zvládnuté oslabenie.
23:09
Veľmi kvalitná pozičná hra nášho celku. Severania si posielajú množstvo prihrávok, ale darí sa nedovoliť im poriadnu strelu na Lenďáka.
22:01
Švédsko hrá s piatimi hráčmi. Slovensko hrá so štyrmi hráčmi.
21:55
Vylúčenie v tíme Slovensko:
Nicolas Vrtiel – 2 min., podrazenie.
21:36
Švédska hra prinútila našich hráčov k vyprodukovaniu zakázaného uvoľnenia. Buly po pravej ruke brankára Lenďáka.
21:08
Fantastická strela švédskeho tímu. Dlhú bekhendovú výzvu Nordlunda akceptoval ranou spoza pravého kruhu Freij. Lenďákov spoľahlivý zákrok lapačkou.
20:01
Vylúčenie v tíme Švédsko:
Viggo Gustafsson – 2 min., hrubosť.

Vylúčenie v tíme Slovensko:
Tomáš Pobežal – 2 min., hrubosť.
20:01
Začala sa druhá tretina.
Druhá tretina sa začne o 13:59.
Švédsko je favorit stretnutia a tento fakt podčiarklo útočnou hrou od prvého vhadzovania. Slovensko sa nezľaklo, hru vyrovnalo, ku ktorej pridala aj potrebné strely. Brankári sú ozdobami po prvých dvadsiatich minútach.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:20
Švédsko hrá s piatimi hráčmi.
19:17
importantTlak našich reprezentantov! Miroslav Šatan využíval svoju výšku, bojoval zubami – nechtami s brankárom Härenstamom!
19:00
Prebieha posledná minúta prvej tretiny.
18:08
Postavenie mimo hry slovenských hráčov. Hra je vykázaná do strednej tretiny. Na vhadzovaní Chrenko a proti nemu Berglund.
17:20
Vylúčenie v tíme Švédsko:
Leo Sahlin Wallenius – 2 min., nedovolené bránenie.
16:44
importantPoloprázdna bránka Slovenska! Iba nevydarené zakončenie Berglunda rozhodlo o tom, že sa skóre nezmenilo!
importantReklamná prestávka.
15:54
Alan Lenďák mal dosť práce s dvomi šancami Švédov. Najprv si poradil s výborným Nordlundom, ktorý si to pekne natiahol na strelu zápästím a o pár sekúnd udržal v moci tvrdý príklep Gustafssona.
14:57
Tobiáš Pitka dostal prihrávku len na korčule. Tesne minul puk. Inak by sa mu otvárala šanca na útok.
13:29
Švédi sú v tlaku a hľadajú cestičku k jeho logickému vyústeniu. Viggo Gustafsson však neprofitoval z voľného priestoru na ľavom kruhu. Koncovka bola veľmi nepresná.
12:41
Slováci sú strelecky aktívnejší, no v tejto chvíli bolo potrebné dávať si pozor na Švédov, ktorí znovu okupovali útočnú tretinu.
importantReklamná prestávka.
10:01
Härenstamovi sa muselo zahmlieť pred očami. Tomík si pripísal prudkú koncovku, ktorá mierila na hlavu. Švédsky brankár si však stihol pomôcť lapačkou.
08:51
Tomáš Pobežal poslal nebezpečnú strelu na bránku. Z medzikružia letel kvalitný švih, ale len do pripraveného Härenstama.
08:45
Švédsko hrá s piatimi hráčmi.
07:37
Solídny pokus mal na hokejke Michal Svrček, ale netrafil bránku a po ňom dopadli rovnako aj Šatan s Chovanom.
06:45
Pred vylúčením švédskeho útočníka mali Slováci výborný pohyb v tretine. Tobias Tomík si vybojoval palebnú pozíciu, no nechal vyniknúť Härenstama.
06:45
Vylúčenie v tíme Švédsko:
Karl Sterner – 2 min., hákovanie.
importantReklamná prestávka.
05:32
Liščinský nemal žiadnu šancu udržať sa na puku. Zozadu mu ideálne nadvihol hokejku Freij a chcel robiť problémy. Tento zámer naši chlapci odvrátili.
04:32
Šikovná akcia hokejistov v žltých dresoch. Sahlin Wallenius zakončil spomedzi kruhov, ale puk si nenašiel cestu k Lenďákovi.
03:57
Švédska sila je veľká. Nečudo, že to dokázali včera severania v boji s Kanadou po pokazenej prvej tretine zdramatizovať a takmer si vynútili predĺženie.
02:43
Dvaja slovenskí hokejisti nenašli spoločnú reč v stredovom kruhu. Nevedeli sa dohodnúť, kto prevezme puk. Škandinávsky súper toto nevyužil na kontru.
01:56
Švédi začali súboj o bronz veľkým náporom. Útočné pásmo im naplno patrí, ale v tejto chvíli hru prerušil brankár Lenďák.
00:44
Švédsky obranca Freij nabral vysokú rýchlosť. Krásne prenikal stredom ľadovej plochy. Dostal sa do strely, ktorú však Slováci vyrazili na ochrannú sieť.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

Švédsko: Härenstam (Liv) – Sahlin Wallenius (A), Annborn, Freij, Öhrqvist, Eliasson, Gustafsson, Wernquist – Pettersson (A), Berglund, Fernström – Eklund, Eriksson (C), Nordlund – Sterner, Orrsten, Hesselvall – Wozniak, Lindberg, Toresson.

Tréner: Johan Rosen.

Slovensko: Lenďák (Haronik) – Fabuš, Radivojevič, Beluško (A), Húževka, Kupec, Ličko, Kalman, Zubek – Straka, Pobežal (C), Tomík – Nemec, Pitka (A), Chrenko – Svrček, Šatan, Chovan – Maruna, Vrtiel, Liščinský.

Tréner: Martin Dendis.
Vážení hokejoví fanúšikovia. Vítam vás pri sledovaní zápasu o 3. miesto na MS U18 vo Fínsku medzi Švédskom a Slovenskom.

Švédsko


Švédi by možno boli vo finále, keby nepremrhali prvú tretinu s Kanadou. Výsledok 0:4 signalizoval, že sa to môže skončiť poriadnym výpraskom. Tri korunky sa však skonsolidovali a zo strateného duelu urobili drámu. Zo straty 1:5 to skresali na konečných 4:5. Dvomi gólmi sa blysol Viggo Nordlund.

Slovensko

Naši reprezentanti chceli ušiť taktiku na USA, no ostalo iba pri slovách. Zámorský súper opäť dominoval, ako tomu bolo v základnej skupine, no tentoraz sme mu dokázali streliť aspoň dva góly. Po jasnej prehre 2:7 si Slováci zopakujú minuloročný súboj o bronz. Vlani to bola Kanada, terajší protivník je oveľa prijateľnejší. Útočník Tomáš Chrenko dokonca vyhlásil, že si mužstvo ide po medailu.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 13:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»MS v hokeji do 18 rokov: Slovensko v súboji o bronz podľahlo Švédsku