Odsúdili ho za znásilnenie. Fínsky hokejista sa údajne dohodol s Liptovským Mikulášom

Hokejisti Hk 32 Liptovský Mikuláš.
Hokejisti Hk 32 Liptovský Mikuláš. (Autor: TASR)
Oh my Hockey|14. nov 2023 o 15:30

Podľa fínskych zdrojov je dohoda uzavretá.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. Klub HK 32 Liptovský Mikuláš zo slovenskej TIPOS extraligy sa dohodol na podmienkach spolupráce s fínskym útočníkom Severim Lahtinenom.

Informujú o tom viaceré fínske médiá. Niektoré píšu o "prebiehajúcich rokovaniach", napríklad Miikka Lahtinen, ale podľa Sashu Huttunena je prestup sfinalizovaný.

Dvadsaťštyriročného krídelníka fínske súdy nedávno odsúdili na dva roky nepodmienečne za znásilnenie. Proti rozsudku sa odvolal, preto zatiaľ nie je právoplatný.

K incidentu došlo ešte minulý rok. Podľa prokurátora Lahtinen strávil po festivale noc v byte obete a znásilnil ju, keď spala. Poškodená sa v dôsledku intoxikácie a spánku nedokázala brániť. Hokejista obvinenie poprel. K pohlavnému styku podľa neho došlo po vzájomnej dohode.

Po odhalení tohto incidentu s ním okamžite ukončil spoluprácu jeho predošlý zamestnávateľ, klub JYP Jyväskylä. Hral tam od roku 2020.

Opletačky so zákonom mal Lahtinen už v minulosti. V apríli ho odsúdili na podmienečný trest odňatia slobody za jazdu pod vplyvom alkoholu. V novembri 2022 mu v dychu namerali 1,8 promile a pred klubom to zatajoval.

V Liptovskom Mikuláši už pôsobí Mitch Miller, ďalší hráč s pochybnou minulosťou. V minulosti s ním zrušili spoluprácu kluby NHL Arizona Coyotes aj Boston Bruins v súvislosti so šikanou, ktorú mal v minulosti vykonávať voči postihnutému spolužiakovi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Odsúdili ho za znásilnenie. Fínsky hokejista sa údajne dohodol s Liptovským Mikulášom