San Jose zažíva najhorší štart za vyše 20 rokov, Sutter s míľnikom

Český útočník Tomáš Hertl v drese San Jose.
Český útočník Tomáš Hertl v drese San Jose. (Autor: TASR/AP)
TASR|19. okt 2022 o 12:00

Calgary v aktuálnom ročníku ešte neprehralo.

SAN JOSE. Katastrofálny vstup do novej sezóny NHL majú za sebou hokejisti San Jose Sharks, keď neuspeli ani vo svojom piatom zápase.

Kalifornský tím prehral v utorok na ľade New Yorku Islanders 2:5, hoci už vo štvrtom stretnutí po sebe ako prvý otvoril skóre.

"Žraloci" tak napodobnili nevydarený štart ročníka 1998/1999, keď nevyhrali v šiestich dueloch v sérii, no vtedy brali aspoň body za dve remízy v riadnom čase.

"Myslím si, že momentálne sme veľmi krehkým tímom a postupne ako sa vyvíjal zápas, prestali sme hrať svoju hru," uviedol tréner David Quinn.

"Dostali sme sa do kolobehu, z ktorého bude ťažko sa dostať a vyžiada si to veľa práce, či fyzickej alebo psychickej," doplnil pre stránku nhl.com.

Naopak, tréner Darryl Sutter absolvoval na striedačke Calgary Flames svoj 1400. zápas v kariére ako jedenásty hlavný kouč v histórii NHL.

Oslávil to víťazstvom 3:2 nad Vegas. "Plamene" triumfovali v prvých troch úvodných dueloch po prvý raz od sezóny 2009/2010, vtedy uspeli až štyrikrát.

"Štatisticky sme nemohli odštartovať sezónu ideálnejšie, no každý z nás vie, že môžeme hrať ešte lepšie. Musíme sa sústrediť sami na seba, ak chceme byť úspešní aj v ďalších zápasoch," povedal Blake Coleman, obranca Calgary.

Hráči Los Angeles po dvoch domácich prehrách ťahajú trojzápasovú šnúru výhier. Na ľade Nashvillu prehrávali ešte v 53. minúte stretnutia 1:3, no vďaka dvom gólom Matta Roya vyrovnali a v nájazdoch uspel len Gabriel Vilardi.

"Kings" tak uspeli v prvých troch dueloch na ľade súperov na štarte sezóny po tretí raz. Zopakovali tak úvod ročníka v sezónach 2015/2016 a 1989/1990.

Najvýraznejší podiel na triumfe Ottawy doma nad Bostonom 7:5 mal prvý útok domácich v zložení Tim Stützle, Brady Tkachuk a Drake Batherson. Trojica získala deväť kanadských bodov a pripravila "Bruins" prvú prehru v sezóne.

Tabuľka NHL

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»San Jose zažíva najhorší štart za vyše 20 rokov, Sutter s míľnikom