Ďalší kapitán vymenený. O'Reilly sa sťahuje do Toronta

Ryan O´Reilly.
Ryan O´Reilly. (Autor: SITA)
Oh my Hockey|18. feb 2023 o 07:01

Pôsobisko menia štyria hráči.

ST. LOUIS, TORONTO. Novou posilou Toronta Maple Leafs sa stal Ryan O'Reilly. O odchode kapitána St. Louis sa hovorilo už dlhú dobu.

Okrem neho si dres Maple Leafs oblečie útočník Noel Acciari. Protihodnotou, ktorú dostávajú "bluesmani", sú útočníci Michail Abramov a Adam Gaudette, voľba v prvom a treťom kole draftu 2023 a v druhom kole draftu 2024.

Blues si zároveň ponechajú polovicu z O'Reillyho platu. Do tímu bola zapletená aj tretia strana, konkrétne Minnesota Wild. "Divosi" dostali od Toronta voľbu vo štvrtom kole draftu 2025 za to, že si pod strop vzali štvrtinu z veteránovho platu.

O'Reilly je v poslednom roku sedemročnej zmluvy s ročným zárobkom 7 500 000 dolárov. Stop Toronta bude po dohodách zaťažovať iba čiastkou 1,875 mil. dolárov.

Tridsaťdvaročný center neprežíva produktívny ročník. V 40 dueloch má na konte 19 bodov, z toho 12 gólov. Napriek tomu prinesie do kabíny Toronta vodcovstvo a skúsenosti s výhrou Stanleyho pohára.

O rok mladší Acciari odohral v prebiehajúcej sezóne 54 zápasov. Získal v nich desať gólov a osem asistencií. V St. Louis hral len prvý rok.

Dvadsaťjedenročný Abramov ešte nehral v NHL. Ruský forvard zaknihoval 16 (6+10) bodov v 34 dueloch v AHL. Túto sezónu strávil na farme aj Adam Gaudette, v 40 stretnutiach si pripísal 34 (20+14) bodov.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Ďalší kapitán vymenený. O'Reilly sa sťahuje do Toronta