Tréner Caroliny: Takto prehrať sme si nezaslúžili, mohlo to byť opačne

Rod Brind'Amour.
Rod Brind'Amour. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|25. máj 2023 o 07:36

Carolina Hurricanes prehrala dvanásť zápasov v konferenčných finále za sebou.

RALEIGH. Tréner Caroliny Hurricanes Rod Brind'Amour netajil sklamanie potom, čo sa jeho tímu skončila sezóna. Vo finále Východnej konferencie nevyhrali Canes ani jeden zápas.

Florida Panthers sa štyrikrát radovali z víťazstva o gól. V prvých dvoch prípadoch rozhodlo predĺženie, v rozhodujúcom štvrtom zápase dal Tkachuk gól päť sekúnd pred záverečnou sirénou.

"Som nešťastný z toho, že keď sa ľudia obzrú, všetko, čo si budú pamätať, je, že ste prehrali 0:4," povedal krátko po poslednej porážke.

"Ale to sa nestalo. Videl som tie zápasy. Boli sme v nich. Pokojne sa mohlo stať, že by sme my vyhrali 4:0. Zaslúžili sme si viac."

Aj jeho zverenci si myslia, že séria bola omnoho vyrovnanejšia ako naznačuje konečný výsledok. Podľa pokročilých štatistík mali Hurricanes oproti súperom lepší pomer očakávaných gólov aj striel. V bráne Cats však stál výborný Bobrovskij.

Hurricanes nevyhrali zápas vo finále konferencie od roku 2006, keď získali Stanleyho pohár. Pred brány finále sa pritom dostali až trikrát. V roku 2009 ich po výsledku 0:4 vyprevadil Pittsburgh a rovnakým výsledkom sa skončili aj série proti Bostonu (2019) a Floride.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Tréner Caroliny: Takto prehrať sme si nezaslúžili, mohlo to byť opačne