Veríme Torontu a Dallasu, zvládne to aj Tatar? Kto postúpi z druhého kola play-off NHL?

Slovenský hokejista New Jersey Devils Tomáš Tatar sa teší po strelení gólu.

Veríme Torontu a Dallasu, zvládne to aj Tatar? Kto postúpi z druhého kola play-off NHL?

Slovenský hokejista New Jersey Devils Tomáš Tatar sa teší po strelení gólu. (Autor: TASR/AP)
Slovenský hokejista New Jersey Devils Tomáš Tatar sa teší po strelení gólu.
Slovenský hokejista New Jersey Devils Tomáš Tatar sa teší po strelení gólu. (Autor: TASR/AP)

Jediným Slovákom v druhom kole play-off bude Tomáš Tatar.

NEW YORK. V noci z utorka na stredu sa v NHL začne druhé kolo play-off. Osem tímov má už po sezóne. V prvom kole skončili aj víťazi základnej časti z Bostonu či obhajcovia Stanley Cupu z Colorada.

V hre ostáva osem tímov. Už teraz vieme povedať, že víťaz Stanley Cupu bude s istotou iný tím ako za posledných 16 rokov. Z tímov, ktoré ostávajú v hre, zvíťazila naposledy Carolina v roku 2006.

V hre sú aj tri tímy, ktoré ešte nikdy slávny pohár nezískali. Sú to najmladšie tímy NHL z Vegas a Seattlu a takisto Florida.

V súbojoch východnej konferencie zabojujú o titul v Atlantickej divízii Toronto s Floridou a v Metropolitnej to bude Carolina proti New Jersey.

Na západe sa pobijú dva najlepšie tímy konferencie v základnej časti Vegas a Edmonton a v druhom súboji sa stretne Dallas so Seattlom. Víťazi všetkých sérii sa stretnú v konferenčnom finále.

V hre ostáva jediný Slovák. Za "diablov" z New Jersey nastúpi útočník Tomáš Tatar, ktorý pomohol vyradiť New York Rangers. V zápase číslo sedem sa na výhre 4:0 podieľal gólom.

Redaktori blogu Oh my Hockey sa každoročne púšťajú do predpovedí jednotlivých sérií play-off. V nasledujúcich riadkoch krátko zanalyzujú každú z nich a pokúsia sa správne odhadnúť meno postupujúceho i výsledok, ktorým prejde do ďalšieho kola.

V tabuľke môžete vidieť, ako sa nám darilo predikovať súboje prvého kola.

Tabuľka správnych tipov v play off (dokopy sa hralo 8 sérií):

Meno

Správne tipy na víťaza

Správne tipy na výsledok série

Samuel Grega

6

3

Samuel Tirpák

5

3

Šimon Čop

4

1

Daniel Vágner

4

1

Východná konferencia

Toronto Maple Leafs - Florida Panthers

Toronto konečne zlomilo kliatbu prvého kola a dostalo sa cez Tampu Bay. Do druhého kola postúpili vôbec prvýkrát od roku 2004. Na víťazstvo Stanley Cupu čakajú od roku 1967.

Florida sa postarala o jedno z najväčších prekvapení v posledných rokoch, keď už v prvom kole vyradila víťazov základnej časti Boston Bruins. Tím s historicky najväčším počtom víťazstiev v histórii NHL v jednej sezóne porazili "panteri" 4:3 na zápasy.

Vo vzájomných zápasoch oboch celkov sa viac darilo hráčom kanadského celku. Toronto zo štyroch zápasoch ovládlo tri, z toho jednu v riadnom hracom čase, jediná prehra prišla po predĺžení. "Javorové listy" v týchto súbojoch strelili 15 gólov, Florida desať.

V prvom kole mali až šiesti hráči Toronta aspoň bod na zápas. Produktivitu vedie Mitch Marner s jedenástimi bodmi v šiestich stretnutiach, ten mal počas sezóny aj najviac bodov tímu v dueloch proti Floride. Najväčšou hviezdou amerického tímu je Matthew Tkachuk. Ten mal v sedemzápasovej sérii proti Bostonu taktiež jedenásť bodov. Počas sezóny bol v zápasoch proti Torontu s piatimi bodmi najproduktívnejší obranca Montour.

Šimon Čop: Toronto vyhrá 4:2.

Je toto rok Toronta? Čo sa týka postupu z prvého kola, tak áno. Ďalšia otázka znie, či bude zrušenie kliatby znamenať koniec najdlhšieho čakania na Stanley Cup v NHL. Myslím si, že postúpia do finále konferencie. Eufória z postupu ešte zlepší výkony talentovaného mančaftu. Momentum však má aj Florida. Panthers šokujúco vyradili Boston a pripomenuli mi, že v play-off už sa neoplatí hovoriť o favoritoch a outsideroch, lebo platí klišé, že to je iná súťaž.

Samuel Grega: Toronto vyhrá 4:2.

V tejto sérii sa stretnú dva tímy, ktorým sa v play-off v minulých rokoch veľmi nedarilo. Aj keď Toronto postúpilo po dlhom čase, v sérii proti Tampe neboli dominantným tímom. Florida ukázala, že môže hrať proti hocikomu. Matthew Tkachuk je ten typ hráča, ktorý vie tím stiahnuť smerom k úspechu. Tím má kvalitu, nebezpečnú ofenzívu a chuť bojovať. Očakávam veľmi zábavnú a dramatickú sériu plnú skvelých ofenzív, v ktorej rozhodne komplexnosť tímu Toronta. Pri Floride by ma ale neprekvapil ani opak. Teším sa na súboj dvoch zrejme najlepších amerických útočníkov Matthewsa s Tkachukom.

Momentka zo zápasu Floridy a Toronto zo základnej časti.
Momentka zo zápasu Floridy a Toronto zo základnej časti. (Autor: TASR/AP)

Samuel Tirpák: Toronto vyhrá 4:2.

Toronto to zvládlo. Až mi padla sánka, keď konečne porazili Tampu a prešli do druhého kola play-off NHL, vôbec prvýkrát od roku 2004. Čaká ich súper, ktorý je naladený na skvelej vlne výkonov z posledných troch zápasov série. Dôležitými faktormi bude ako sa Florida popasuje s neustále meniacimi sa formáciami Toronta behom zápasov a silnou defenzívou pred golmanom Samsonovom. Toronto si bude musieť dať pozor na Matthewa Tkachuka, ktorý sa v poslednej dobe zmenil na Lindrosa v jeho najlepších časoch a v podstate sám dotiahol Floridu do druhého kola. Verím, že Cats potrápia Toronto z herného hľadiska, ale aj tak, Leafs in 6.

Daniel Vágner: Toronto vyhrá 4:2.

Wow a wow. Přestože jsem Torontu tentokrát v prvním kole věřil, stejně jsem tak nějak předpokládal, že nakonec najdou způsob, jak to pokazit. A ono ne! V druhém kole je nečeká jejich "oblíbený" Boston, ale jeho kat z Floridy. Panthers budou povzbuzeni vítězstvím nad rekordmanem základní části a určitě nebudou pro Leafs tak jednoduchým soupeřem, jak by se mohlo ještě před pár týdny zdát. Tuto sérii podle mého rozhodnou brankáři, kteří zatím ani na jedné straně nepodávají ideální výkony. Bude jen na Bobrovském a Samsonovovi, který chytne ve druhém kole lepší formu. Favorizuji Toronto, které na mě z obou soupeřů působí, že má lepší hloubku kádru pro play-off. Opět ale platí, že tento můj tip je jen pro případ, že se série rozhodne dříve než v sedmém utkání. Jakmile jde o rozhodující zápasy, má důvěra v Leafs rapidně klesá. 

Carolina Hurricanes - New Jersey Devils

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Veríme Torontu a Dallasu, zvládne to aj Tatar? Kto postúpi z druhého kola play-off NHL?