O Michalovciach spievala aj Dara Rolins a všimli ste si Réwaya? (power ranking)

Martin Réway v drese Spišskej Novej Vsi.

O Michalovciach spievala aj Dara Rolins a všimli ste si Réwaya? (power ranking)

Martin Réway v drese Spišskej Novej Vsi. (Autor: TASR)
Martin Réway v drese Spišskej Novej Vsi.
Martin Réway v drese Spišskej Novej Vsi. (Autor: TASR)
Ondrej Rusnák|15. feb 2023 o 12:15

Pozrite si power ranking Ondreja Rusnáka.

Posledné dva týždne v našej extralige priniesli atmosféru, jemne pripomínajúcu ticho pred búrkou. Nič zásadného sa nestalo, ale napätie a nervozitu v lige z pokročilého dátumu už cítiť. Pozor, v rebríčku nie sú zahrnuté výsledky Valentínskeho 37. kola, to bude súčasťou najbližšieho power rankingu.

Ondrej Rusnák je bývalý hokejový útočník. Kontakt s hokejom nestratil ani po skončení kariéry. Pôsobí ako spolukomentátor RTVS, pre Sportnet pracuje ako hokejový insider. Je syn hokejovej legendy Dáriusa Rusnáka.

Príbeh Ondreja Rusnáka si môžete prečítať tu.

1. Slovan Bratislava (V, V, V, Vpp, Ppp) = bez zmeny

Ak v minulom rebríčku Slovan bol na prvom mieste „z povinnosti“, aktuálne už si to plne zaslúži. Kým v januári z 10 zápasov vyhrali belasí po riadnom hracom čase len štyri, vo februári už na sviatok všetkých zamilovaných, mohli túto métu vyrovnať (nevyšlo).

Zdá sa, akoby hráči Slovana dostali nie veľmi príjemné polročné vysvedčenie od vedenia klubu a chcú si na konci školského roka (rozumej sezóny) túto známku zlepšiť. Zaujal najmä zápas v Košiciach, keď poctivým defenzívnym výkonom dosiahol Slovan výhru 1:0.

Čo je power ranking

V slovenskom preklade rebríček sily je v zámorí častý ukazovateľ aktuálnej sily tímov, ktorý zahŕňa postavenie v tabuľke, posledné výsledky, formu kľúčových hráčov a trendy, ktorým smerom sa jednotlivé tímy uberajú.

Power ranking z 24. októbra nájdete tu
Power ranking z 8. novembra nájdete tu
Power ranking z 29. novembra nájdete tu
Power ranking zo 14. decembra nájdete tu
Power ranking z 10. januára nájdete tu
Power ranking z 24. januára nájdete tu

2. Zvolen (V, Vpp, V, P) ↑ 1 pozícia

Zvolen ťahal trojzápasovú šnúru výhier. Tá prišla po trojzápasovej sérii prehier, prvej pod Oremusovým vedením za vyše tri roky jeho pôsobenia na lavičke. Nejaký internetový škriatok ho už chcel za tieto prehry vyhadzovať.

Za zmienku stojí najmä Maroš Jedlička, ktorý sa za sledované štyri zápasy blysol ôsmimi bodmi a kvalitnými výkonmi sa prezentoval aj v reprezentácii.

Na dlhý čas však môžu byť však posledné. 17 sekúnd pred koncom druhého zápasu proti Nemecku Dušana Mráza a spol. postihol takmer infarkt.

Jedličkove koleno si zákerne vyhliadol nemecký kapitán Tobias Eder a takmer mu spôsobil zranenie, aké si Maroš zažil na jar minulého roka, čoho výsledkom bola operácia a vynútený polrok mimo ľadu.

Teraz to našťastie pre Zvolen a aj hráča samotného vyzerá, že to také vážne nie je a na play off bude v poriadku.

3. Banská Bystrica (P, V, Vpp, Vpp) ↑ 1 pozícia

Ak by barani sfúkli belasých na ich ľade, mohli by pomýšľať na prvé miesto v tomto rebríčku. To sa nestalo, ale aj s prehrou Bystričania patria celkom určite do top trojky tímov s najlepšou formou.

Za mňa jeden z najťažších súperov do vyraďovacích bojov. Zaujali dva víťazné góly Alexa Tamášiho v predĺženiach v zápasoch hrajúcich sa za sebou proti Košiciam a Spišskej Novej Vsi. To sú dva body navyše, ktoré môžu v konečnom účtovaní významne pomôcť.

4. Nitra (V, Ppp, V, V, V, P) ↑ 3 pozície

Tak konečne sa Nitrička dostala do hornej polovice tabuľky v tejto sezóne. Aspoň vo februárovom power rankingu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»O Michalovciach spievala aj Dara Rolins a všimli ste si Réwaya? (power ranking)