Tréner Popradu: V Mikuláši nechápali, že bojujeme o život. Preto som odišiel

Tréner Peter Mikula.

Tréner Popradu: V Mikuláši nechápali, že bojujeme o život. Preto som odišiel

Tréner Peter Mikula. (Autor: TASR/Oliver Ondráš)
Tréner Peter Mikula.
Tréner Peter Mikula. (Autor: TASR/Oliver Ondráš)
Patrik Fotta|11. nov 2022 o 09:00

Rozhovor s Petrom Mikulom.

Pred dvoma rokmi vytiahol v Poprade z juniorky do A-tímu Filipa Mešára, ktorý dostával pod jeho vedením dostatočný priestor pre svoj rozvoj.

Dvojnásobný majster Slovenska PETER MIKULA vlani v pozícii trénera doviedol Liptovský Mikuláš k záchrane v extralige. Presne po roku sa vrátil do tímu HK Poprad, s ktorým má omnoho vyššie ciele.

Premiéra na striedačke Popradu vám vyšla. Proti Trenčínu ste vyhrali 3:2 po predĺžení. Aké pocity vo vás po zápase prevládali?

Veľmi pozitívne. Videl som u svojich hráčov veľkú bojovnosť, snahu, korčuľovanie. Vidím, že máme na čom stavať. Podstatná časť hráčov ma pozná a vedia, aký je môj štýl práce. V zápase ukázali presne tie veci, ktoré od nich budem vyžadovať.

Odohrali sme slušný zápas. Viedli sme 2:0 a mohli sme to už v pohode dotiahnuť do víťazného konca. Napokon sme o výhru museli bojovať až v predĺžení. Som rád, že sa nám podarilo uspieť a na odstránení nedostatkov, ktoré zatiaľ nechcem konkretizovať, budeme v najbližších dňoch intenzívne pracovať.

Do Popradu ste sa vrátili presne po roku. Prečo ste prijali popradskú ponuku?

V lete som si oddýchol. Mal som síce dosť svojej roboty okolo chalupy. Veľa času som trávil v prírode. Celý život som však pri hokeji a stále ma to k nemu ťahá. V Poprade som strávil skvelé tri roky a vždy som sa tam cítil veľmi dobre. Aj keď som pred rokom odchádzal z klubu, nerozišli sme sa v zlom.

Keď sa mi naskytla možnosť ísť späť do Popradu tak som ju akceptoval. Je to otázka srdca a pocitu, že chcem niečo dokázať. Vekom už síce patrím k starej škole, ale rozhodne si myslím, že mám ešte v hokeji čo povedať a ukázať.

Cítite, že máte v Poprade nedokončenú prácu?

Nechcem, aby to vyznelo veľkohubo. Úprimne však poviem, že som mal aj iné ponuky. Ja som však chcel vždy pracovať v kluboch, ktoré majú najvyššie ambície a chcú byť úspešné. Verím, že im mám čo ponúknuť a ukázať, že mám niečo v hlave. Keď bude spokojné vedenie, mesto a fanúšikovia, budem spokojný aj ja sám.

Poprad má na papieri mužstvo plné ofenzívnych lídrov. Patrik Svitana, Dávid Skokan, Tomáš Záborský, donedávna aj Andrew Yogan, sú mimoriadne kvalitní útočníci. Čo je potrebné zmeniť, aby ste z nich dostali optimálne výkony?

Musia pracovať tvrdo a poctivo na tréningoch. To je základ. Sami si uvedomujú, že podľa papierových predpokladov a toho, čo im chodí na účet, nie je aktuálne ôsme miesto v žiadnom prípade uspokojivé.

Čo sa v rozhovore dozviete

  • Aké tipy hráčov mu v tíme chýbajú?
  • Ako spomína na začiatky Filipa Mešára v Poprade?
  • Prečo pred ním majú mladí hráči nezdravý rešpekt?
  • Prečo prehral zápas, v ktorom jeho tím viedol už 6:0?

Občas je potrebné, aby hráči dostali výchovnú facku a povedali sme si slušne a na rovinu, ako sa veci majú. V dnešnej dobe sa financie nehľadajú ľahko a tento klub má vysoké ambície, na ktorých naplnení je potrebné intenzívne pracovať. Som si istý, že aj samotní hráči sú vnútorne presvedčení o tom, že tím sa nenachádza tam, kde by mal byť.

Veľké očakávania sa pred sezónou vkladali do Tomáša Záborského i ďalších posíl, no tie zatiaľ neprejavili naplno svoj potenciál. Chýba tímu kanonier, akým bol v minulosti Marcel Haščák?

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Tréner Popradu: V Mikuláši nechápali, že bojujeme o život. Preto som odišiel