Liptáci uzavreli káder príchodom švédskeho legionára, Poprad získal produktívneho útočníka

Hokejisti HK Poprad.
Hokejisti HK Poprad. (Autor: Facebook HK Poprad)
TASR|16. feb 2024 o 16:20

Zmeny v kádri nastali aj v Dukle Trenčín.

POPRAD. V závere prestupového obdobia pribudol do kádra hokejistov HK Poprad americký útočník Peter Bates.

Do svojho prvého pôsobiska mimo Severnej Ameriky prišiel s vizitkou siedmeho najproduktívnejšieho hráča prebiehajúcej sezóny zámorskej súťaže ECHL.

Popradský klub na oficiálnej stránke informoval aj o ukončení hosťovania útočníka Martina Belluša, ktorý sa vrátil do Žiliny.

Príchod Batesa je reakcia vedenia "kamzíkov" na nedávny odchod Tylera Steenbergena.

"Chceli sme pred play off ešte doplniť káder. Dohodli sme sa s Peterom do konca sezóny. Ide o kreatívneho a technického hráča, ktorý rád tvorí hru.

Vítam ho v Poprade a želám mu veľa šťastia," uviedol športový riaditeľ HK Poprad Július Koval.

Pre 27-ročného Batesa je slovenská extraliga iba druhá profesionálna súťaž v kariére. Od roku 2022 pôsobil v klube Wichita Thunder.

V ročníku 2022/2023 zaň odohral 70 zápasov so ziskom 40 kanadských bodov (22+18).

V prebiehajúcom ročníku sa jeho produktivita zvýšila a s 50 bodmi (23+27) v 45 zápasoch bol najproduktívnejší hráč tímu.

Popradský klub mal záujem aj o pokračovanie spolupráce s Martinom Bellušom.

Prišiel doň začiatkom januára na hosťovanie, počas ktorého odohral 12 zápasov, v ktorých si pripísal 2 asistencie a 78 trestných minút.

Liptovský Mikuláš uzatvoril súpisku

Svoj káder posilnil aj Liptovský Mikuláš, ktorý angažoval švédskeho obrancu Erika Ullmana.

Pre Liptákov ide o poslednú akvizíciu v prebiehajúcej sezóne a ich káder je už uzavretý. Klub informoval o novej posile na sociálnych sieťach.

Ullmanova doterajšia kariéra sa odvíjala najmä vo Švédsku, predovšetkým v druhej najvyššej súťaži Allsvenskan. Sezónu 2023/2024 začal v druhej najvyššej švajčiarskej súťaži.

V drese HCV Martigny nastúpil do 39 zápasov, v ktorých si do štatistík pripísal 8 gólov, 23 asistencií, 18 trestných minút a 9 mínusových bodov.

S priemerom 0,79 bodu na zápas bol najlepší spomedzi ligových obrancov a so ziskom 31 bodov bol v ich hodnotení druhý.

Návrat Nátneho do Dukly

Zmeny vo svojom kádri ohlásila aj Dukla Trenčín, ktorá angažovala slovenského hokejového obrancu Dávida Nátneho.

V klube už v prebiehajúcom ročníku nepočítajú so službami obrancu Tomáša Bokroša, ktorému zranenie predčasne ukončilo sezónu. Klub o tom informoval na sociálnych sieťach.

Nátny si už trenčiansky dres obliekal v ročníku 2021/2022, keď za Duklu odohral 7 zápasov.

V prebiehajúcej sezóne hral za Liptovský Mikuláš a v jeho drese nastupoval aj v juniorskej súťaži.

Zároveň naskočil aj do piatich zápasov v Slovenskej hokejovej lige v drese AquaCity Pikes. Slovensko reprezentoval na MS hráčov do 20 rokov.

Bokroš sa do materského klubu vrátil v lete 2023. Za Duklu následne odohral 25 stretnutí, v ktorých si do štatistík pripísal 3 asistencie, 14 trestných minút a 4 mínusové body.

V jej zostave chýba od 14. januára, keď sa zranil v zápase proti Spišskej Novej Vsi.

Výmena brankárov

Pôsobisko zmenil aj slovenský hokejový brankár Richard Sabol, ktorý zamieril v závere prestupového obdobia z HC 21 Prešov do kádra extraligového HC MIKRON Nové Zámky výmenou za Juraja Ovečku. Kluby o tom informovali na sociálnych sieťach.

Pre 30-ročného Sabola pôjde o návrat do extraligy po 10 rokoch, zatiaľ naposledy sa v nej objavil v sezóne 2013/2014 v drese Banskej Bystrice.

V prebiehajúcej sezóne nastúpil v drese Prešova do 25 zápasov, v ktorých dosiahol 91,1-percentnú úspešnosť zákrokov a priemer 2,75 inkasovaného gólu na zápas.

Popri brankárskej jednotke Pavlovi Kantorovi sa Juraj Ovečka dostal do bránky Nových Zámkov iba sporadicky.

V ročníku 2023/2024 nastúpil v drese Nových Zámkov do dvoch zápasov s 86,8-percentnou úspešnosťou zákrokov a priemerom 3,74 inkasovaného gólu na zápas.

Hernú prax si udržiaval aj v dresoch AquaCity Pikes a HK Spartak Dubnica v Slovenskej hokejovej lige.

Prešovský klub bol v závere prestupového obdobia aktívny na hráčskom trhu a do jeho kádra pribudli aj útočníci Filip Vrábeľ z Trebišova, Martin Ďaloga z Rimavskej Soboty a Patrik Oško z AquaCity Pikes.

Tabuľka Tipos extraligy

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Liptáci uzavreli káder príchodom švédskeho legionára, Poprad získal produktívneho útočníka