Regenda nehral, Anaheim prehral. Slováka opäť kritizoval tréner, mal pravdu?

Pavol Regenda.

Regenda nehral, Anaheim prehral. Slováka opäť kritizoval tréner, mal pravdu?

Pavol Regenda. (Autor: TASR/AP)
Pavol Regenda.
Pavol Regenda. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|22. nov 2022 o 12:52

S trénerom sa dlhodobo nestotožňujú odborníci.

ANAHEIM. Anaheim Ducks podľahli v noci z pondelka na utorok St. Louis Blues 1:3. Z posledných deviatich zápasov zaznamenali siedmu porážku a v 19 dueloch majú len 11 bodov. Sú najhorší v NHL.

Do stretnutia šli so zvláštnou taktikou. Kouč Dallas Eakins sa rozhodol, že namiesto klasického formátu dvanástich útočníkov a šiestich obrancov zvolí o jedného útočníka menej a jedného zadáka viac.

Na tribúnu tak posadil Pavla Regendu. Tušiť sme to mohli už pred pár dňami, keď sa na adresu Slováka vyjadril kriticky.

Regenda podľa neho upadá. „Myslím si, že je na takej typickej mladíckej vlne. Bol konzistentný. Mal skvelý tréningový kemp, hral dobre, ale potom prišiel útlm. Prišlo k tomu vtedy, keď sa zvýšilo tempo.“

Má tréner Eakins pravdu? A prečo znova posadil slovenského nováčika?

V AHL bol pre problémy so zostavou

Nie je to po prvý raz, čo ho Eakins nechal sedieť na tribúne ako zdravého náhradníka. Raz tak dokonca učinil po tom, čo si pripísal dve asistencie.

Vtedy vraj išlo o to, že mu chcel dopriať oddych. Onedlho ho poslal do AHL a naspäť do prvého tímu sa dostal len preto, lebo spoluhráč Henrique chcel byť s rodiacou manželkou. Našťastie o svojich kvalitách presvedčil gólom.

VIDEO: Prvý gól Pavla Regendu v NHL.

Tréner vysvetľuje, že jeho pobyt na farme nesúvisel na sto percent s jeho výkonmi.

„Putoval do AHL hlavne pre problémy so zostavou, aby mohol odohrať viac zápasov. Títo chalani, ktorých povoláte späť, zväčša majú dobrých prvých pár zápasov a potom začnú upadať,“ hodnotí Eakins.

„Deje sa to aj uňho. Tu musí bojovať a drieť, aby mohol zostať ďalší deň s prvým mužstvom. Nechcem ho tým zhodiť ani kritizovať. Je to proste realita kariéry mladého hráča.“

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Regenda nehral, Anaheim prehral. Slováka opäť kritizoval tréner, mal pravdu?