Poslal list na rozlúčku. Musel som odísť, odkazuje Kane a vracia sa k Panarinovi

Patrick Kane v drese Chicaga.

Poslal list na rozlúčku. Musel som odísť, odkazuje Kane a vracia sa k Panarinovi

Patrick Kane v drese Chicaga. (Autor: TASR/AP)
Patrick Kane v drese Chicaga.
Patrick Kane v drese Chicaga. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|1. mar 2023 o 12:30

Kane nedal Chicagu na výber.

CHICAGO, NEW YORK. Prestupová uzávierka v Národnej hokejovej lige v roku 2023 je pútavejšia a emotívnejšia ako väčšina tých predošlých. Dresy menia hviezdy i legendy.

Patrick Kane je jednou z tých, u ktorých by ste si v priebehu kariéry povedali, že v klube, ktorý ho draftoval, zrejme aj ukončí kariéru. Možno to tak bude. Ale určite nie bez prestávky.

Po včerajšku totiž viac nie je „čiernym jastrabom“. Súčasťou Chicaga Blackhawks bol dlhých 5370 dní a v priebehu toho času sa dokázal stať jednou z najväčších ikon histórie organizácie z The Original Six.

Jeden veľkoklub mení za druhý. Má 34 rokov a v duchu hesla „Stanley Cupov nikdy nie je dosť“ je hladný po ďalšom pohári. Splní sa mu zbožné želanie v New Yorku Rangers, klube, ktorý si sám vyvolil?

Rozlúčil sa listom

Emotívne lúčenie ako z hollywoodskej story sa nekonalo. Patrick Kane odohral posledný duel v Chicagu 22. februára a posledný za Chicago 23. februára proti Dallasu. A hoci aj vrabce dlho štebotali, že čoskoro odíde, koniec éry chceli fanúšikovia Hawks čo najviac oddeliť.

Nikdy neodohral zápas, o ktorom sa vopred vedelo, že bude posledný. S fanúšikmi sa na ľade nerozlúčil oficiálne, hoci možno sám vedel, keď naposledy opúšťal United Center, že tu ďalší zápas v ikonickom drese nepridá.

Nechal to na rozlúčkový list.

„Som veľmi vďačný za všetko, čo mesto, organizácia Blackhawks, moji spoluhráči a fanúšikovia urobili pre mňa a moju rodinu za posledných 16 rokov. Podpora od nich bola neustála od prvého dňa a Chicago bude pre nás navždy domovom,“ píše v ňom.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Poslal list na rozlúčku. Musel som odísť, odkazuje Kane a vracia sa k Panarinovi