Je najlepší, uskromnil sa. Kapitán Bergeron oželel milióny pre túžbu víťaziť

Patrice Bergeron.

Je najlepší, uskromnil sa. Kapitán Bergeron oželel milióny pre túžbu víťaziť

Patrice Bergeron. (Autor: TASR/AP)
Patrice Bergeron.
Patrice Bergeron. (Autor: TASR/AP)
Šimon Čop|10. aug 2022 o 17:00

Hokej je viac o priateľstvách ako o peniazoch, vraví.

BOSTON. V hokejovej NHL sa započala nová, trochu zvláštna éra. O peniaze sa handrkujú aj hráči, ktorí ešte v lige neurobili žiadnu významnejšiu stopu. Mladíci si dokážu vydupať odchod na miesto, kde budú platiť menšie dane a namiesto snehu a mrazu ich aj v zime čaká príjemná klíma.

O to pozitívnejší zjav je Patrice Bergeron. Dnes už hrajúca legenda podpísala s Bostonom Bruins nový ročný kontrakt.

Kanadský útočník sa s manažmentom dohodol na ročnej zmluve s platom 2 500 000 dolárov. To je čiastka, ktorou zaťaží platový strop „medveďov“. Dokopy si však môže zarobiť ešte raz toľko. Ďalších 2,5 milióna má v zmluve garantovaných, ak splní výkonnostné bonusy.

Stále je to však nízky plat. Bergeron sa zachoval ako kapitán. Inde by si zarobil omnoho viac, ale rozhodol sa, že uprednostní šancu ešte raz pozdvihnúť nad hlavu Stanley Cup.

S Krejčím zažijú Last Dance

Bolo verejným tajomstvom, že ak sa rozhodne pokračovať v kariére, presvedčí o návrate do zámoria aj Davida Krejčího. Stretli sa na svadbe Tuukku Raska.

S českým forvardom, ktorý odohral poslednú sezónu v Olomouci, v drese s písmenom „B“ strávili pätnásť sezón. Dlhé roky boli „medvedi“ práve vďaka nim dvom mužstvom s excelentne obsadeným postom centra.

Bergeron, hoci je absolútnou legendou klubu, nikdy nestál manažment viac ako 6,875 mil. dolárov ročne. V porovnaní s dnešnými platmi je to pritom na hráča jeho kvalít smiešna čiastka.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Je najlepší, uskromnil sa. Kapitán Bergeron oželel milióny pre túžbu víťaziť