Po Pardavom končí v Slovane aj Haščák. Nie vždy sa všetko podarí, reagoval

Oto Haščák počas tlačovej konferencie HC Slovan Bratislava pred štartom hokejovej sezóny.
Oto Haščák počas tlačovej konferencie HC Slovan Bratislava pred štartom hokejovej sezóny. (Autor: TASR)
Sportnet|26. sep 2023 o 13:36

Slovan mal veľmi zlý štart do sezóny.

BRATISLAVA. Vedenie HC Slovan Bratislava ukončilo spoluprácu aj so športovým riaditeľom Otom Haščákom. Už v pondelok večer rezignoval na post trénera Ján Pardavý.

Dôvodom je zlý štart do novej sezóny Tipos extraligy a herný prejav tímu. Klub to oznámil na sociálnych sieťach.

"Príčiny neuspokojivého štartu do sezóny sme riešili s akcionármi klubu už niekoľko týždňov. Pochopiteľne, po dvoch hladkých prehrách počas uplynulého víkendu sa tlak na mužstvo, trénerov, ako aj na mňa osobne ešte zvýšil.

Napokon sme sa dnes dohodli, že pre riešenie celej situácie bude lepšie, ak našu spoluprácu ukončíme. Je mi ľúto, že sa mi nepodarí naplniť vysoké očakávania a ciele, ktoré sme si s vedením predsavzali.

Ponuku pôsobiť v Slovane som si vždy vážil, obetoval som jej aj prípadné pokračovanie kariéry skauta v NHL. Veľmi som chcel nadviazať na úspechy klubu. Žiaľ, nie vždy sa všetko podarí, aj keď človek veľmi chce.

V Slovane budú naďalej iba tie najvyššie očakávania, s tým sa bude musieť stotožniť aj môj nástupca. Prajem klubu, aby sa mu podarilo čo najskôr prekonať aktuálnu športovú krízu," reagoval po dohode o ukončení zmluvy Oto Haščák.

Rodák z Martina a bývalý kapitán slovenskej hokejovej reprezentácie sa stal športovým riaditeľom hokejového Slovana v júni minulého roku. Predtým pôsobil ako generálny manažér slovenskej reprezentácie.

Dvadsať rokov pracoval ako skaut pre Európu v kluboch NHL Boston Bruins, Los Angeles Kings a najdlhšie pre New York Rangers.

Slovan v prvých štyroch kolách extraligy vyhral iba na ľade nováčika z Humenného. Doma prehral jasne z Michalovcami (2:8) aj so Zvolenom (2:5) a v nedeľu aj v Spišskej Novej Vsi (1:5).

V minulej sezóne skončil už vo štvrťfinále play off, keď nestačil v sérii na Michalovce. Príčiny tohto neúspechu, ale aj spôsob, ako sa vyberajú do Slovana hráči a ako sa skladá tím, rozoberal Haščák v rozhovore pre Sportnet pred štartom aktuálneho ročníka.

Vedenie klubu v pondelok avizovalo, že nového trénera by chcelo vymenovať ešte tento týždeň, do piatkového zápasu na ľade Nitry.

Tabuľka Tipos extraligy

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Po Pardavom končí v Slovane aj Haščák. Nie vždy sa všetko podarí, reagoval