Humenné doma padlo. Michalovce pokračujú v sérii výhier a poskočili v tabuľke

HK Dukla Ingema Michalovce.
HK Dukla Ingema Michalovce. (Zdroj: TASR, Autor: TASR)
Sportnet, TASR|28. nov 2023 o 20:25

Bitku o Zemplín vyhrali Michalovce.

Tipos extraliga - 22. kolo

Humenné - Michalovce 1:3 (0:0, 0:0, 1:3)

Góly: 42. Lucenius (Diakov, Šoltés) – 42. Daugavinš, 51. Bodák (Satnos, Acolatse), 58. Daugavinš

Rozhodovali: Konc, Novák – Ordzovenský, Jurčiak, vylúčení: 3:5 na 2 min., presilovky: 0:1, oslabenia: 0:1

Humenné: Kozel (Galimov) – Glazkov, Novický, Meliško, Sergienko, Novota, Diakov, Fereta – Pereskokov, Kuru, Handlovský – Šoltés, Lucenius, Borov – Horvát, Linet, Chalupa – Ragan, Krajňák, Thomka

Michalovce: Škorvánek(Glosár) – Acolatse, Pišoja, Michalčin, Bindulis, Cibák, Bodák, Stripai, Fedor – Santos, Pearson, Daugavinš – Valach, Heard, Puliš – Bjalončík, Suja, Paločko – Kabáč, Solenský, Vašaš

HUMENNÉ. Hokejisti HK Dukla Ingema Michalovce zdolali v utorkovom 22. kole Tipos extraligy v zemplínskom derby HC 19 Humenné na jeho ľade 3:1.

O víťazný presný zásah zápasu sa postaral v 51. minúte obranca Martin Bodák.

Na humenskom zimnom štadióne sa hralo pred takmer vypredaným hľadiskom vo výbornej atmosfére. Príležitosti sa striedali na jednej či na druhej strane, exceloval však ako gólman Kozel, tak aj jeho náprotivok Škorvánek.

Skóre sa na Zemplíne menilo po prvýkrát na začiatku tretej tretiny, keď svoje čakanie na gól v zápase ukončil na 13. pokus Lotyš Daugavinš zo samostatného úniku vo vlastnom oslabení.

Vyrovnané však bolo už po 44 sekundách. O bleskovú humenskú odpoveď sa postaral premiérovým gólom v extralige fínsky útočník Lucenius nechytateľnou ranou od modrej čiary.

Posledné slovo v stretnutí mali ale Michalovčania. Najskôr početnú prevahu v 51. minúte využil obranca Bodák a definitívnu podobu skóre stanovil svojím druhým zápisom na streleckú listinu v zápase do opustenej humenskej bránky Daugavinš.

Hlasy po zápase

Martin Štrba, hlavný tréner HC 19 Humenné: "Ťažko sa mi hodnotí tento duel. Musím vyzdvihnúť našich hráčov, nemám im čo vytknúť. Na to v akej situácii sme, v akej zostave sme nastúpili a čo nás trápi, tak podali vynikajúci výkon. Žiaľ, znova rozhodli špeciálne formácie. Ďakujem hráčom za výkon, ktorý predviedli. Musíme takto pokračovať a ja som presvedčený, že šťastie sa otočí na našu stranu. Dnes bol súper šťastnejší a vyhral tu.“

Peter Kúdelka, hlavný tréner Dukly Michalovce: „My sme veľmi šťastní z víťazstva v derby zápase, ktorý nikdy nemá favorita. Najmä prvú tretinu Humenné hralo výborne, domáci boli všade a stále o krok pred nami. Oproti nováčikovi, ktorý hral na našom ľade to bol dnes významný rozdiel. Musím pochváliť naše špeciálne formácie. Som rád, že sme boli trpezliví a dali sme gól, ktorý sme potrebovali. Bol to ale veľmi ťažký zápas.“

Tabuľka Tipos extraligy

ONLINE PRENOS: HC 19 Humenné - HC Dukla Ingema Michalovce dnes (hokej, 22. kolo, Tipos extraliga, utorok, LIVE)

Tipos Extraliga (SR)  2023/2024
28.11.2023 o 18:00
22. kolo
Humenné
1:3
(0:0, 0:0, 1:3)
60' minúta
Ukončený
Michalovce
Prehľad
Góly a asistencie: 42. Lucenius (Diakov, Šoltés) – 42. Daugavinš, 51. Bodák (Santos, Acolatse), 58. Daugavinš (Daugavinš). Rozhodca: Konc ml., Novák – Ordzovenský, Jurčiak.
Prenos
Michalovce vyhrali už piaty zápas v rade, keď o triumfe na ľade Humenného museli rozhodnúť až v záverečnej tretine. Hostia nečakane otvorili skóre stretnutia v oslabení na začiatku tretej tretiny zásluhou Daugavinša, ale o rýchlu odpoveď ešte v tej istej minúte sa postaral Lucenius v presilovej hre. Víťazný gól hostí padol tiež v presilovke, keď ju využil Bodák a tri body boli spečatané gólom do prázdnej brány, ktorý bol napokon pripísaný Pearsonovi. Humenné tak neznížilo veľkú stratu na predposledné miesto, naopak Michalovce sa už posunuli na štvrté miesto o skóre pred Nitru. To je odo mňa z tohto zápasu všetko, ďakujem za pozornosť a teším sa znova nabudúce pri hokejových prenosoch!
Koniec zápasu.
59:37
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Kabáč – 2 min., nedovolené bránenie brankárovi.
59:28
Zápas sa už len dohráva a domáci už ani neskúšajú hru bez brankára po ďalšom zakázanom uvoľnení hostí.
57:35
goalDukla Michalovce dala gól! Domáci vyhrali vhadzovanie aj zásluhou Kuruho, ale veľmi nešťastným spôsobom, keď puk zamieril až do opustenej domácej brány a tento presný zásah je napokon pripísaný CHASE PEARSONOVI, Daugavinš sa musí uspokojiť len s asistenciou! Asistencia: Daugavinš
57:26
Domáci už riskujú so šiestimi hráčmi bez brankára napriek tomu, že do konca zostávajú ešte viac ako dve minúty, ale hostia opäť vyhodili len na zakázané uvoľnenie.
57:18
Oddychový čas pre tím HC 19 Humenné.
57:18
Hostia to v tejto chvíli takticky nezvládli a zbytočne vyhodili puk cez všetky čiary na zakázané uvoľnenie, čím darovali útočné pásmo domácim.
56:34
Čas sa domácim kráti a zatiaľ to nevyzerá na nejaký súvislejší nápor, naopak hostia sa dopustili postavenia mimo hry.
52:51
Vašaš v dobrej pozícii vôbec netrafil puk ideálne, ale aj tak prinútil Kozla k zákroku ľavým betónom a následne sám hosťujúci hráč posunul domácu bránku.
50:02
goalDukla Michalovce dala gól! Hostia idú opäť do vedenia, keď využívajú ponúknutú príležitosť v podobe presilovej hry a po kombinácii presne trafil od modrej čiary obranca MARTIN BODÁK! Asistencia: Santos, Acolatse
49:40
Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
Šoltés – 2 min., nedovolené bránenie.
48:54
Domácim nevyšiel prechod cez stredné pásmo a píska sa postavenie mimo hry.
47:53
Domáci sú zatiaľ po strelení vyrovnávajúceho gólu aktívnejší, ale čakajú na ďalšiu väčšiu príležitosť, ktorá by ich mohla poslať do vedenia.
46:27
Na opačnej strane Valachov pokus o zakončenie bol zblokovaný na ochrannú sieť.
45:43
Škorvánek si poradil s jednoduchým nastrelením po ľade od modrej čiary.
45:04
Hra sa nám trochu ukľudnila, tak uvidíme, ktoré z mužstiev bude viac mieriť ďalším gólom, ktorý by mohol znamenať víťazstvo za tri body.
41:55
goalHumenné dáva gól! Ale domáci pokračovali v početnej výhode a zužikovali ju na veľmi rýchlu odpoveď, keď Diakov preniesol hru prihrávkou na pravú stranu a NICLAS LUCENIUS delovkou z prvej prestrelil Škorvánka! Asistencie: Diakov, Šoltés
41:11
goalDukla Michalovce dala gól! Tak to je naozaj nevídaný úvodný gól, keď domáci v pokračujúcej presilovke nastrelili hornú tyčku a puk sa odrazil presne do brejku pre KASPARSA DAUGAVINŠA, ktorý tento nájazd premenil zaujímavým zakončením oblúčikom a tým zaskočil aj doteraz stopercentného Kozela! Bez asistencie
40:01
Začala sa tretia tretina.
Ani v druhej tretine zápasu medzi Humenným a Michalovcami nepadol gól, ale hostia sa v útoku prebrali a mali množstvo veľkých šancí, lenže domácich jednoznačne drží v hre skvelým výkonom brankár Kozel. Aj domáci sa dočkali vyloženej gólovej príležitosti, ale hneď dvakrát v krátkom slede neuspel Šoltés. Tretia tretina sa začne približne o 19:37.
40:00
Druhá tretina sa skončila.
39:56
Ďalšia nevydarená presilová hra v podaní domácich a v úplnom závere druhej tretiny ich navyše zastavilo postavenie mimo hry.
38:18
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Heard – 2+2, hákovanie.
37:33
Ďalšie veľmi rýchle prerušenie, o ktoré sa postaral Kozel a príliš veľa času na otvorenie skóre nezostáva už ani v druhej tretine.
36:42
Hra je prerušená pre prihrávku rukou na strane hostí a vhadzovať sa bude po ľavej ruke Škorvánka.
35:13
Domáci sa v posledných momentoch rozstrieľali a k ďalším zákrokom Škorvánka prinútili Šoltés či Pereskokov.
34:16
Meliško veľmi dlho držal puk na čepeli a žiaden z hostujúcich hráčov mu ho nedokázal vypichnúť, napokon z toho bola strela na Škorvánka, ktorý puk podržal, aj keď toho veľa nevidel.
33:18
Už sa hrá v plnom počte na oboch stranách a tentokrát ďalšia práca pre Škorvánka, ktorý ukryl puk po strele Chalupu.
30:15
Hostia sa vydali do brejku v oslabení a vzniklo z toho prečíslenie, ktoré mohol využiť Daugavinš, ale ani na dvakrát nedokázal prekonať vynikajúceho Kozela, ktorý predviedol zákroky ľavým betónom.
29:45
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Kabáč – 2 min., sekanie.
29:45
importantVeľké príležitosti pre Šoltésa pri avizovanom vylúčení hostí, ale najprv ho vychytal Škorvánek a následne po nahodení od morej čiary pri dorážke netrafil poloprázdnu bránu.
29:03
Hostia v druhej tretine pokračujú vo svojej prevahe a Kozel si pripisuje ďalšie zákroky, teraz sa mu už podarilo aspoň prerušiť hru, keď schoval puk v lapačke.
25:08
importantTlak hostí bol už naozaj obrovský a vznikol veľký závar pred domácou bránkou, ale Kozel ležiaci na ľade opäť čaroval a nepustil za seba ani ďalšie dorážky.
24:31
importantĎalšie dva dôležité zákroky Kozela pri oslabení domácich a v oboch prípadoch to bol Pearson, ktorý po druhýkrát trafil tvrdou ranou z prvej rameno domáceho brankára.
23:59
Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
Pereskokov – 2 min., hákovanie.
20:24
Daugavinš fantastickou dlhou prihrávkou na modrú čiaru vysunul Pearsona do úniku, ale jeho strelu švihom skvelým spôsobom schoval do lapačky Kozel.
20:01
Začala sa druhá tretina.
V úvodnej tretine zápasu medzi Humenným a Michalovcami sme nevideli žiaden gól, pretože sa hrá skôr bojovnejší hokej a v ofenzíve zatiaľ chýba väčšia kvalita, napriek tomu domáci mohli otvoriť skóre, ale Pereskokov a Kuru zahodili svoje príležitosti. Druhá tretina sa začne približne o 18:47.
20:00
Prvá tretina sa skončila.
19:50
Úvodná presilovka v podaní hostí je ešte horšia a domáci sa veľmi ľahko po druhýkrát oslobodili.
18:38
Vylúčenie v tíme HC 19 Humenné:
Fereta – 2 min., podrazenie.
17:49
Naopak hostia stále čakajú na prvú väčšiu príležitosť v zápase, ďalšie jednoduché nastrelenie od modrej čiary skončilo v Kozelovej lapačke.
16:51
importantTentokrát sa s pukom príliš hral Pearson vo vlastnom pásme, ktorý ho aj stratil a hneď po prihrávke z prvej zakončoval Kuru z ľavej strany, ale Škorvánek zakročil lapačkou tesne nad ľadom.
13:57
Borov skúsil strelu švihom hneď po prechode do útočného pásma, ale jeho zakončenie bolo lahôdkou pre Škorvánkaovu lapačku.
13:11
Na opačnej strane Chalupa nespracoval prihrávku a Acolatse tak po dlhšej dobre preveril Kozela, ktorý sa musel vysporiadať aj s nepríjemným tečom.
11:05
importantPereskokov mohol potrestať chybu v rozohrávke hostí, ale jeho pokus o bekhendový blafák proti Škorvánkovi skončil len na bočnej sieti.
09:53
Domácim však prvá presilová hra vôbec nevychádza až na jednu nebezpečnú strelu Pereskovova z pravej strany a ďalšiu snahu domácich zastavilo postavenie mimo hry.
08:26
Prvá väčšia príležitosť pre domácich otvoriť skóre dnešného stretnutia, ale prvé zakončenie dokázala hosťujúca defenzíva zblokovať.
08:10
Vylúčenie v tíme HK DUKLA Ingema Michalovce:
Bindulis – 2 min., vrazenie na mantinel.
07:24
Hostia sa dokázali dlhšie usadiť v útočnom pásme a domáci sa už radšej oslobodili vyhodením puku cez všetky čiary.
03:30
Tak v krátkom slede hneď dve strely na Kozela a druhé zakončenie Daugavinša z pravej strany po rýchlom prechode hostí bolo nebezpečnejšie, ale nemalo gólové parametre.
02:58
Pokus hostí o nastrelenie puku od modrej čiary bol zblokovaný a domáci brankár Kozel čaká na prvý zákrok.
02:01
Domáci majú zatiaľ častejšie puk v držaní, ale opäť ich snaha založiť akciu od vlastnej brány skončila len zakázaným uvoľnením.
00:23
Prvý zákrok v zápase si pripisuje hosťujúci brankár Škorvánek, ktoré mu nenarobilo žiadne starosti, ale radšej prerušil hru.
00:10
Úvodné vhadzovanie vyhrali domáci, ale veľmi rýchlo sa dopustili prvého zakázaného uvoľnenia po nepresnej rozohrávke.
00:01
Stretnutie sa práve začalo.
Úvodné zostavy:

HC 19 Humenné: Kozel(Galimov) – Glazkov, Novický, Meliško, Sergienko, Novota, Diakov, Fereta – Pereskokov, Kuru, Handlovský – Šoltés, Lucenius, Borov – Horvát, Linet, Chalupa – Ragan, Krajňák, Thomka
Tréner: M. Štrba

HK DUKLA Ingema Michalovce: Škorvánek(Glosár) – Acolatse, Pišoja, Michalčin, Bindulis, Cibák, Bodák, Stripai, Fedor – Santos, Pearson, Daugavinš – Valach, Heard, Puliš – Bjalončík, Suja, Paločko – Kabáč, Solenský, Vašaš
Tréner: P. Kúdelka

Rozhodca: Konc ml., Novák – Ordzovenský, Jurčiak.
Vitajte pri sledovaní 22. kola Tipos Extraligy, v ktorom zatiaľ beznádejne posledné Humenné privíta rozbehnuté Michalovce. Domáci sú síce na poslednom mieste, ale posledné tri domáce zápasy zvládli víťazne, keď tesne rozdielom jedného gólu porazili Poprad, Nové Zámky a Liptovský Mikuláš. Hostia sú však na tom ešte lepšie, keď zareagovali na sériu piatich prehier štyrmi víťazstvami za sebou a v tabuľke sa posunuli už na šieste miesto. Tak sme zvedaví, ktorá séria dnes bude pokračovať, či domáci pridajú štvrté víťazstvo v rade na svojom ľade alebo hostia predĺžia víťaznú šnúru na číslo päť.
Vítame Vás pri on-line prenose. Stretnutie sa začne o 18:00.
Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Humenné doma padlo. Michalovce pokračujú v sérii výhier a poskočili v tabuľke