Rangers majú najvyššie ciele. Zachytá si Halák viac ako v minulom ročníku?

Jaroslav Halák.

Rangers majú najvyššie ciele. Zachytá si Halák viac ako v minulom ročníku?

Jaroslav Halák. (Autor: TASR/AP)
Jaroslav Halák.
Jaroslav Halák. (Autor: TASR/AP)
Samuel Grega|22. sep 2022 o 07:00

V klube New York Rangers bude mať Halák rolu dvojky.

NEW YORK. New York Rangers majú za sebou sezónu, ktorú si ich fanúšikovia budú dobre pamätať. Dostali sa až do finále Východnej konferencie, kde podľahli Tampe Bay po šiestich zápasoch.

Po úspešnej základnej časti skončili na druhom mieste v Metropolitnej divízii a so ziskom 110 bodov obsadili štvrté miesto v konferencii. V play off dokázali poraziť Pittsburgh a aj Carolinu v siedmich zápasoch.

Rangers si napravili chuť po predošlej sezóne, v ktorej napriek gólovému pomeru 177:157 zaostali za postupom až o 11 bodov.

Klub z Madison Square Garden postúpil do play off prvýkrát od roku 2017.

Hráči a fanúšikovia zažili vynikajúcu jazdu, ktorá posúva klub iným smerom. Vyraďovacie boje sú pre tento tím povinnosťou, latka je nastavená vysoko. Už nejdú loviť najvyššie voľby v drafte, ale hľadia na úspech.

Pomôcť k nemu má v novej sezóne aj slovenský brankár Jaroslav Halák.

V štruktúrach klubu je od júlového draftu aj mladík Adam Sýkora. Rangers si ho vybrali z druhého kola a celkového 63. miesta. Aj keď sa s ním v klube v sezóne 2022/23 nepočíta a bude nastupovať za Nitru, zúčastní sa spolu s Halákom na tímovom kempe.

Nevýrazný rok bez víťazstiev

Veterán Jaroslav Halák má za sebou sezónu v tíme Vancouver Canucks. Zasiahol do 17 zápasov, 14 z nich začal od začiatku. Vyhrať sa mu podarilo len štyri. Menej víťazstiev mal v kariére NHL len raz, v sezóne 2007/08, vtedy ale odchytal len šesť zápasov.

Halákova úspešnosť zákrokov bola v ročníku 2021/22 na úrovni 90,2 percent, v priemere inkasoval 2,94 gólov na zápas. Dovedna pustil za svoj chrbát 0,71 gólu nad očakávanie. Na západe Kanady pevné miesto nemal a v klube bol výlučne náhradník.

Jednotka Thatcher Demko nastúpil až do 64 stretnutí. Zopár zápasov odchytali aj Spencer Martin a Michael Dipietro.

O rodákovi z Bratislavy sa už nedalo hovoriť ako o jednej z najlepších brankárskych „dvojok“ v NHL. Pre Haláka to bola už pätnásta sezóna v NHL. Rangers budú jeho siedmym tímom, jeho rola ostane podobná.

Až za hviezdnym Rusom

V New Yorku to majú v bránke jasne podelené. Jednotkou je víťaz Vezina Trophy pre najlepšieho brankára ročníka a najlepší hráč klubu Igor Šesťorkin.

Jeho štatistiky lámali rekordy a tím držal nad vodou. Rus odchytal 53 zápasov a s úspešnosťou zákrokov na úrovni 93,5 percent vládol medzi brankármi. Tímu vychytal 36 víťazstiev.

Počet zápasov, ktoré odchytá, sa v budúcej sezóne môže ešte zvýšiť a priblížiť číslu 60. Šesťorkin ale nie je brankár, ktorý by bol stavaný na 65 a viac zápasov.

Je veľmi atletický a úlohou Haláka bude raz za čas mu dopriať odpočinok.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Rangers majú najvyššie ciele. Zachytá si Halák viac ako v minulom ročníku?