Šatana potešila efektivita aj debut brankárov: Lašák im veril, bolo to správne rozhodnutie

Miroslav Šatan.
Miroslav Šatan. (Autor: TASR)
TASR|17. dec 2022 o 23:03

S brankármi je z našej strany veľká spokojnosť, vraví Šatan.

BRATISLAVA. Druhý turnaj v sezóne Vianočný Kaufland Cup 2022 sa slovenským hokejistom výsledkovo aj herne vydaril.

V Bratislave mali reprezentačnú premiéru obaja brankári Samuel Hlavaj a Stanislav Škorvánek, podľa generálneho manažéra Miroslava Šatana obaja odchytali výborné zápasy aj keď v určitých pasážach nemali toľko práce.

Michalovský Škorvánek a aj Hlavaj zo Slovana inkasovali dokopy len jeden gól a stačilo len 25 sekúnd a obaja by zažili debut s čistým kontom.

Lašák brankárom veril

"Rozmýšľal som pred turnajom, či to nie je riziko zobrať ich, keď ani jeden ešte neodchytal reprezentačný zápas. Povedali sme si však, že im veríme, hlavne Ján Lašák, a bolo to správne rozhodnutie. Obaja mali kľúčové zákroky a podržali mužstvo.

Škoda tých pár sekúnd a obaja mohli odchytať duel bez inkasovaného gólu. To by sa už asi nezopakovalo, že dvaja noví brankári zažijú hneď takúto premiéru. S brankármi je z našej strany veľká spokojnosť," uviedol Šatan.

Slováci boli na domácom turnaji omnoho efektívnejší ako na Nemeckom pohári, kde v troch dueloch strelili len päť gólov. Na Vianočnom Kaufland Cupe sa presadili v dvoch zápasoch dvanásťkrát.

"Myslím si, že výsledky prekvapia každého a potešia slovenských fanúšikov. Vyzerá to trocha tenisovo a teším sa z tohto triumfu pred domácim publikom.

Na predchádzajúcej akcii sme mali veľa streľby a neboli sme efektívni, našťastie sa to teraz vrátilo, i keď sme mali skúsenejšie mužstvo. Som rád a dúfam, že si to podržíme aj do ďalšej sezóny," dodal Šatan.

Mnoho hráčov predčilo očakávania

Popri reprezentantoch, ktorí majú v drese Slovenska odohratých viac stretnutí, dostali priestor opäť aj mladí hráči aj zo slovenskej extraligy. Útočníci Viliam Čacho, Maroš Jedlička, Daniil Fominych alebo Alex Tamáši.

"Veľa z nich predviedlo veľmi dobré výkony. Marko Daňo hral dobre, Jedlička, Tamáši boli aktívni a bolo mnoho iných, ktorí predčili očakávania.

Tešíme sa z toho a všetci vidia, že sa snažíme vytiahnuť aj nových hokejistov a niekto z nich môže byť ďalším Pavlom Regendom. Sme spokojní, že sa snažia a podávajú takéto výkony," skonštatoval Šatan, ktorý zhodnotil aj výkon kapitána Petra Cehlárika.

"Zhostil sa toho veľmi dobre. Myslím si, že veľmi dobre prevzal úlohu skúseného hráča a rozprávali sme sa s ním o tom už aj v minulosti, aby išiel do tejto pozície a zobral na seba viac zodpovednosti. Marek Hrivík nemohol, preto prirodzene prišla šanca pre neho a zvládol ju bravúrne aj s hetrikom."

Šatan: Štýl hry je divácky atraktívny

Celkový dojem z druhého vystúpenia v sezóne pôsobil výrazne lepšie.

"Štýl hry, ktorý sme zmenili, je divácky atraktívny. Vrátim sa však k minulej akcii, pretože keď nevieme byť efektívni, je to frustrujúce. Vždy je dobré, keď si hráči dokážu svojou aktívnou hrou vytvoriť šance a aj ich premeniť.

V týchto dvoch zápasoch sme boli efektívni, preto je spokojnosť s celým mužstvom aj výsledkami," zhrnul Šatan a vyjadril sa k počtu divákov na tribúnach v Bratislave.

"Vo štvrtok sme očakávali viac fanúšikov. Proti Lotyšsku bola aj ceremónia s Andrej Sekerom a väčšina, ktorá chcela ísť na jeden zápas, si vybrala tento duel a návšteva bola slušná."

Slovenskí reprezentanti odohrajú ďalšie dva zápasy vo februári, keď privítajú Nemecko.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Šatana potešila efektivita aj debut brankárov: Lašák im veril, bolo to správne rozhodnutie