Týči sa nad ním menovec. Gerlachovi však táto symbolika ku gólom nepomáha

Max Gerlach v zápase proti Michalovciam.
Max Gerlach v zápase proti Michalovciam. (Autor: Facebook HK Poprad)
Matej Hank|14. okt 2023 o 12:00

V tejto sezóne to zatiaľ na zopakovanie úspechu nevyzerá.

BRATISLAVA, POPRAD. Keď v sezóne 2022/2023 hral za Prešov, bol najproduktívnejším hráčom základnej časti Tipos extraligy.

Nazbieral celkovo 59 bodov za 34 gólov a 25 asistencií a kanadské bodovanie vyhral pred Brantanom Harrrisom zo Slovana Bratislava.

Max Gerlach však má parametre na najvyššiu súťaž, preto z Prešova, ktorý z extraligy vypadol, odišiel. Už v máji sa upísal tímu spod Tatier, HK Poprad.

"Poprad má veľa dobrých hráčov, ktorí sa v nadchádzajúcej sezóne pokúsia spraviť veľký krok k tomu, aby sme boli top tím v lige," povedal vtedy Gerlach pre oficiálnu klubovú webstránku.

Zatiaľ to však na top tím nevyzerá. Poprad z deviatich zápasov uspel len trikrát, naposledy padol na ľade Slovana Bratislava.

Trafil aj brvno

Gerlach nastúpil proti Slovanu v tretej formácii spoločne s Tylerom Coulterom a Ryanom Dmowskim. Spolu tak tvorili zámorskú trojicu. Gerlach však nastupuje v prvej presilovkovej formácii, v ktorej bol najviditeľnejší.

Na ľavom krídle ohrozoval spomedzi kruhov Jareda Coreaua, takisto nabíjal puky na modrú čiaru.

"Mali sme plno možností vyrovnať. Trafil som brvno v druhej tretine. Puky nám nešli do bránky a to rozhodlo," povedal po zápase.

Gerlach zo striedačky sledoval aj bitku, ktorá sa odohrala necelých šesť minút pred koncom zápasu, po ktorej odnášali jeho spoluhráča Tomáša Záborského na nosidlách do nemocnice.

"Ešte som nikdy nevidel, aby takto skončil na ľade hráč. Veríme, že bude na tom dobre," vyslovil sa americký útočník.

Nepresadzuje sa

Gerlach zatiaľ strelecky ani bodovo nie je taký produktívny ako v mínulej sezóne. Po deviatom kole má na konte štyri body (2+2). Prvýkrát však bodoval až v siedmom zápase proti Liptovskému Mikulášu.

Značne pomohol k výhre nad Michalovcami 5:2, keď do štatistík prispel jedným gólom a dvomi asistenciami. Dovedna vyslal v ôsmich odohraných zápasoch na brankárov sedemnásť striel.

"Potrebovali sme produktívneho strelca, ktorý vie skórovať v rôznych situáciách. Dokázal to aj v minulom ročníku. Máme od neho veľké očakávania, čo sa týka gólov a bodov v hre päť na päť, presilovkách i rozhodujúcich situáciách," povedal ku Gerlachovi v máji riaditeľ klubu Ľudovít Jurinyi.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Týči sa nad ním menovec. Gerlachovi však táto symbolika ku gólom nepomáha