Stojí to za to? pýtal sa po treťom otrase mozgu. Pospíšilovi sľúbili debut v NHL

Martin Pospíšil.

Stojí to za to? pýtal sa po treťom otrase mozgu. Pospíšilovi sľúbili debut v NHL

Martin Pospíšil. (Autor: Twitter / Calgary Flames)
Martin Pospíšil.
Martin Pospíšil. (Autor: Twitter / Calgary Flames)
Šimon Čop|6. aug 2022 o 08:00

Martin Pospíšil nedávno predĺžil zmluvu s Calgary Flames.

Počas play off zámorskej AHL nevedel, čo s ním bude ďalej. Po zranení nehrával a jeho tímu sa darilo.

Keď v jeden deň sedel pri bazéne, zazvonil mu telefón. Volal mu tréner, aby sa urýchlene dostavil na štadión. O hodinu hral zápas. Vydaril sa mu a zo dňa na deň sa z náhradníka stal lídrom mužstva, ktoré sa dostalo do finále konferencie.

MARTIN POSPÍŠIL verí, že mu tento moment otvoril dvere k novej zmluve a k prísľubu, že v budúcej sezóne bude debutovať v NHL.

V rozsiahlom rozhovore pre Sportnet hovorí o novej zmluve, rokovaniach, zraneniach i vtipných príhodách z minulej sezóny. Prezradil, po koľkých rokoch má plnohodnotnú letnú prípravu, i to, ako reaguje na odchody Tkachuka a Gaudreaua z Calgary a aký má vzťah k reprezentácii, v ktorej drese nehral od kauzy na MS do 20 rokov.

Nedávno ste s Calgary Flames podpísali nový kontrakt. Pristúpili ste na minimálnu mzdu na jeden rok. Ako vyzerali vaše rokovania?

Bolo to celkom rýchle. Nemal som veľmi na výber. Pokiaľ som chcel zostať v Amerike, tak som to musel zobrať. Po konci sezóny som na seba počúval veľmi dobré ohlasy, generálny manažér Brad Treliving o mne rozprával v pozitívnom duchu.

Dohodli sme sa veľmi rýchlo. Dali mi možnosť podpísať aj na dva roky, ale napokon som pristúpil na jeden rok.

Nebolo by istejšie podpísať dvojročný kontrakt?

Určite áno, ale ak dostanem šancu, tak verím, že na to mám a využijem ju. Dva roky by boli v istom ohľade lepšie, no ak využijem príležitosť, tak sa mi už o rok otvoria nové možnosti.

Hovorili ste s manažmentom aj o vyhliadkach do budúcna?

Na konci sezóny, keď sme sa rozprávali s manažérom, mi potvrdil, že by som mal debutovať v NHL. Či už sa tam udržím na päť alebo na sedemdesiat zápasov, to bude záležať na mne. Nič síce nie je stopercentné, ale jeho slová ma potešili.

Čo ak príde situácia, že manažment nesplní svoje prísľuby? Predsa len, zdá sa, že v Calgary sa najmä pri trénerovi Sutterovi do zostavy dostáva ťažšie.

Aj keby sa to nepodarilo, veľa sa toho na mojom prístupe nezmení. Budem sa snažiť mať čo najlepšiu sezónu v AHL. Koniec budúcej sezóny zatiaľ neriešim. Stále mám iba 22 rokov, bola by škoda to zabaliť a odísť do Európy.

Minulú sezónu vám opäť poznačili zranenia, s ktorými sa trápite už niekoľko rokov. Môžete prezradiť, čím všetkým ste si za posledné roky prešli?

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Stojí to za to? pýtal sa po treťom otrase mozgu. Pospíšilovi sľúbili debut v NHL