Častejšie ako Pospíšila nevylučujú nikoho. Je jeho hra ešte prínosom?

Martin Pospíšil bodyčekuje súpera.

Častejšie ako Pospíšila nevylučujú nikoho. Je jeho hra ešte prínosom?

Martin Pospíšil bodyčekuje súpera. (Autor: REUTERS)
Martin Pospíšil bodyčekuje súpera.
Martin Pospíšil bodyčekuje súpera. (Autor: REUTERS)
Šimon Čop|6. apr 2024 o 13:00

Musí pochopiť, že je tu tenká čiara, povedal o Pospíšilovi tréner.

CALGARY. Udialo sa to v noci zo štvrtka na piatok, keď hrali Calgary Flames zápas o prežitie. Ak chceli udržať postupové nádeje, potrebovali zvíťaziť nad Winnipegom. 

Favoritom síce neboli, ale vyhrať chceli. Skúsiť postúpiť bolo v konečnom dôsledku dôvodom, prečo Flames počas uzávierky nevymenili brankára Jacoba Markströma. 

Výsledok tohto zápasu o všetko, keď bolo treba zabrať viac ako kedykoľvek predtým, však len potvrdil, že “plamene” na postup tento rok nemali. 

V polovici zápasu to pritom nevyzeralo až tak zle. V 31. minúte, keď vyrovnal Daniil Miromanov na 2:2, bol na ľade aj slovenský útočník Martin Pospíšil, dokonca sa z istého uhla pohľadu zdalo, že bol strelcom tohto dôležitého gólu práve on.

V posledných zápasoch sa mu darí a patrí k hráčom, na ktorých sa Flames pri potrebe tvoriť gólové akcie spoliehajú. Lenže do tretieho dejstva v kľúčovom zápase nezasiahol.

V čase 39:16 ho rozhodcovia vylúčili potom, čo na útočnej modrej lakťom zasiahol do hlavy obrancu Josha Morrisseyho. 

Flames už neskórovali. Prehrali 2:5 a ich maličké nádeje na boje o Stanleyho pohár sa rozplynuli.

VIDEO: Faul Martina Pospíšila na Josha Morrisseya

Vylučovaný ako nikto iný

Martin Pospíšil má za sebou 56 duelov v NHL. V tých mu arbitri udelili 97 trestných minút, v priemere sa teda pomaly blíži k tomu, aby mal na konte jeden menší trest na zápas. 

Na dve minúty ho rozhodcovia poslali na trestnú lavicu 24-krát. Raz dostal dvojitý menší trest na štyri minúty a už trikrát stihol byť vylúčený do konca zápasu. 

Takýto počet vylúčení do konca zápasu nemá v NHL v tejto sezóne žiaden iný hráč. V skutočnosti sú len dvaja ďalší, ktorých rozhodcovia po fauloch poslali predčasne pod sprchy dvakrát - nováčik-bitkár Matt Rempe a obranca Seattlu Vince Dunn.

V článku sa dočítate:

  • Čo o Pospíšilovej hre povedal tréner a expert
  • V ktorých ohľadoch patrí Pospíšil k najlepším útočníkom Calgary
  • Aká je úspešnosť Calgary, keď dá Pospíšil gól či keď sedí na trestnej lavici
  • Kde najčastejšie fauluje a za čo dostáva najviac trestov (graf)
  • V čom je historickým slovenským lídrom

Pospíšil je jedenástym najvylučovanejším hráčom v NHL. Všetci hráči v prvej desiatke však odohrali minimálne o päť zápasov viac. 

Ak k tomu pridáme skutočnosť, že si Pospíšil len pred mesiacom odpykal trojzápasový dištanc a po zápase s Winnipegom mu hrozil ďalší (zachránilo ho najmä to, že Morrisseyho nezranil), núka sa otázka: Škodí či pomáha hra Martina Pospíšila jeho tímu?

Keď hrá, Calgary vyhráva

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Častejšie ako Pospíšila nevylučujú nikoho. Je jeho hra ešte prínosom?