Martinu rýchly gól nepomohol. V sérii s Humenným opäť prehráva

Hokejisti HC 19 Humenné - ilustračná fotografia.
Hokejisti HC 19 Humenné - ilustračná fotografia. (Autor: Facebook HC 19 Humenné - oficiálna stránka)
TASR|5. apr 2023 o 21:10

Aj ďalší zápas série sa odohrá v Martine.

SHL - semifinále play-off, 3. zápas

Martin - Humenné 2:3 (1:0, 0:3, 1:0)

Góly: 2. Nauš (Paulíny), 50. Stanček (Ďurina, Juščák) - 22. Vrábeľ (Vaško, Lačný), 26. Novický (Horvát, Borov), 40. Lačný (Vaško, Lenďák)

Rozhodovali: Crman, Kocúr - Pribula, Vyšný, vylúčení: 5:6, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 2144 divákov

/stav série: 1:2/

MARTIN. Hokejisti Humenného vyhrali v treťom zápase semifinále play off Tipos SHL na ľade Martina 3:2 a v sérii sa opätovne ujali vedenia.

Východniari prvý zápas série vyhrali na domácom ľade 3:1, no potom im zvlhol pušný prach a svojmu súperovi podľahli jednoznačne 0:5.

Martin sa pred fantastickou domácou kulisou dostal bleskovo do vedenia. Krátko po vhodení úvodného buly strelil svoj druhý gól v rade Nauš.

Humenné doplácalo najmä na nedisciplinovanosť. V prvej tretine mali "rytieri" k dispozícii až štyri presilové hry, no ani jednu z nich nevyužili.

Odhodlaní východniari tesné manko zmazali pár desiatok sekúnd po príchode z kabín. Po góle Vrábeľa ich do vedenia poslal obranca Novický, ktorý sa strelecky presadil iba druhýkrát v sezóne.

Ešte väčší komfort na hokejky hostí pridal tretí presný zásah v podaní Lačného. Martinčania následne na to dokázali zareagovať už iba raz.

Hlasy po zápase:

/zdroj: SZĽH/

Rudolf Jendek, hlavný tréner HK VITAR Martin: "Dnešné stretnutie rozhodla úvodná tretina, v ktorej sme nedokázali premeniť šance. Mali sme vyložené príležitosti, k tomu osem minút presilovej hry. Tieto možnosti sme ale nedokázali zužitkovať, čo sa nám v ďalšom priebehu hry vypomstilo.

Náhodný, odrazený gól spoza bránky nás stál stretnutie. Súper sa dostal do pohody, od druhej tretiny herne dominoval. V poslednej tretine sme sa snažili s výsledkom niečo urobiť a zvrátiť výsledok. Podarilo sa nám ale streliť iba jeden gól."

Ivan Boržik, asistent trénera HC 19 Humenné: "Mali sme slabší úvod, prvá tretina nám akoby nebola súdená. Slabší pohyb, hra v oslabení, všetko toto nás zrážalo dolu. Po prestávke sme si ale povedali, že sa musíme zlepšiť. Počnúc pohybom až po spracovanie si puku. Byť jednoducho silnejší, agresívnejší, čo sa nám podarilo. Od druhej tretiny sme boli lepším tímom na ľade.

Tlak v tretej tretine zo strany domáceho tímu síce prišiel, tento sa však dal očakávať. Sme radi, že sme víťazstvo v Martine ubili. Bojuje sa na každom fronte, nielen na ľade, všade. Ostatní vedia o čom rozprávam. Sme však radi, že sme získali druhý bod v sérii."

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»Slovenská hokejová liga»Martinu rýchly gól nepomohol. V sérii s Humenným opäť prehráva