Na drafte ho prehliadali, v AHL explodoval. Chromiak je výnimočný, vraví expert

Martin Chromiak oslavuje gól so spoluhráčmi.

Na drafte ho prehliadali, v AHL explodoval. Chromiak je výnimočný, vraví expert

Martin Chromiak oslavuje gól so spoluhráčmi. (Autor: Twitter / Ontario Reign)
Martin Chromiak oslavuje gól so spoluhráčmi.
Martin Chromiak oslavuje gól so spoluhráčmi. (Autor: Twitter / Ontario Reign)
Šimon Čop|10. apr 2023 o 08:00

Úvod sezóny mu zobrali zdravotné komplikácie, potom sa stal dôležitým hráčom Ontaria.

ONTARIO. Jednou z najväčších nádejí slovenského hokeja je smerom do budúcna aj Martin Chromiak. Strelec s veľkým ofenzívnym potenciálom sa v tejto sezóne zabýval v AHL.

Hráva za Ontario Reign, kde pomaly, ale isto začal napĺňať svoj veľký potenciál. Výsledkom je 28 bodov v doterajších 52 zápasoch. Keď je vo forme, patrí k najnebezpečnejším hráčom mužstva.

Body. To je to, čo sa od dvadsaťročného odchovanca dubnického hokeja vo všeobecnosti očakáva najviac. Už pred draftom sa o ňom vravelo ako o „ofenzívnom dyname“.

V zámorí to zatiaľ potvrdzuje. V juniorke patril v oboch sezónach k najkonzistentnejšie bodujúcim hráčom tímu a po prechode medzi profesionálov stále dokazuje, že Kings jeho výberom neurobili chybu.

Najhodnotnejší talent

Draft do NHL sa v roku 2020 konal v netradičnom termíne. Bol presunutý pre pandémiu covidu na siedmy október.

Kluby z najlepšej hokejovej súťaže sveta mali naštudovaných aj niekoľko slovenských talentov. Najlepšie vyhliadky mal podľa väčšiny odborníkov útočník Martin Chromiak.

Na jeho výber sa však čakalo veľmi dlho. Prešlo druhé i tretie kolo, počas ktorého bol vybratý Samuel Kňažko. Na Chromiaka, ktorý sa už na začiatku štvrtého kola objavoval medzi najlepšími dostupnými hráčmi, akoby manažéri zabudli.

Počas štvrtého kola ho netrpezlivo očakávali experti v štúdiách i slovenskí fanúšikovia. V spoločnosti rodiny sedel doma pred kamerou, ktorá bola pripojená k oficiálnemu živému prenosu. Väčšina z tých, čo dostanú také privilégium, svoje meno počujú najneskôr v treťom kole.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Ďalšie súťaže»AHL»Na drafte ho prehliadali, v AHL explodoval. Chromiak je výnimočný, vraví expert