Slovan predstavil nového generálneho manažéra, do klubu smeruje aj tréner Kúdelka

Striedačka HC Slovan Bratislava.
Striedačka HC Slovan Bratislava. (Zdroj: TASR, Autor: TASR)
TASR|13. sep 2024 o 10:28 (aktualizované 13. sep 2024 o 13:16)

Hokejový Slovan Bratislava prevzala spoločnosť JTRE sports & entertainment a.s. patriaca do holdingu realitného developera JTRE.

BRATISLAVA. Novým generálnym manažérom hokejového klubu HC Slovan Bratislava sa stal Lukáš Havlíček.

Na post výkonného riaditeľa "belasých" zasadol Peter Kúdelka, tréner mládežníckej reprezentácie SR17.

Stalo sa tak po zmene vlastníka klubu, ktorý od pondelkového valného zhromaždenia prevzala spoločnosť JTRE sports & entertainment a.s. patriaca do holdingu realitného developera JTRE.

Kúdelka bude zodpovedný aj za mládežnícku organizáciu a výchovu talentov.

"V prvom rade potrebujeme zastabilizovať finančnú situáciu a dobre nastaviť jeho základné piliere ako fungovanie mládeže, komunikácia s fanúšikmi, sponzormi, a samozrejme, s našimi hráčmi.

Chceme, aby HC Slovan vedel osloviť top hráčov po celom svete a bavil ľudí predvedenou hrou a celkovým zážitkom z návštevy zápasov a klubových podujatí.

Budeme sa angažovať v mestskej komunite, reprezentovať Bratislavu a Slovensko tak, aby značku HC Slovan ľudia brali za svoju, aby s klubom žili a fandili mu," uviedol Kúdelka.

VIDEO: Chceme zo značky Slovana urobiť to načo sme boli zvyknutí

Veľká výzva, hovorí Havlíček

Havlíček sa po skončení hráčskej kariéry začal venovať mládežníckemu hokeju a organizácii turnajov, kempov či exhibičných turné po celom svete.

V minulosti vo funkcii hráčskeho agenta zastupoval napríklad obrancu Martina Fehérváryho až do jeho nástupu do NHL.

V roku 2020 pôsobil ako skaut v klube HC Oceláři Třinec, od roku 2022 sa presunul na rovnakú pozíciu pre európsky región do Pittsburghu Penguins.

"Teším sa na to, je to postupný vývoj. Je to 15 rokov skúseností nad rámec hokejovej kariéry.

Verím, že mám dostatok skúseností zo všetkých postov, ktorý mi môže pomôcť v tejto pozícii," povedal po oznámení nových zmien v klubových štruktúrach.

Havlíček vníma posun na post generálneho manažéra Slovana ako veľkú výzvu, no na manažérskom poli sa cíti ideálne.

"Je to pozícia, ktorú robím 15 rokov. Vo firme, ktorú som vybudoval s partnerom, som robil to isté. Môžete si pripustiť tlak a zosypať sa z toho, alebo robiť poriadne a správne to, čo každý deň.

Potom potrebujete kus športového šťastia, správnu ruku a dobré včasné rozhodnutia," skonštatoval Havlíček, ktorý nabehol do rozbehnutého vlaku:

"Sen každého manažéra je poskladať si káder sám, potom za neho aj ručíte. Hráči veľakrát idú na základe osobnej známosti alebo skúsenosti.

Nemyslím si však, že teraz je to problém, nikdy sa nepozerám na to, čo bolo. Prevzali sme klub, tím je poskladaný a ja sa budem snažiť im dať podporu."

VIDEO: Cítime veľký záväzok, hovorí Havlíček

Kúdelka ostáva aj pri reprezentácii

Kúdelka sa vyjadril aj k výberu Havlíčka. "Lukáša poznám od výberového kempu reprezentácie do 15 rokov v Leviciach.

Bolo to v roku 2002 v Leviciach a odvtedy sme veľmi blízki priatelia. Prešli sme množstvom projektov a tvrdou prácou sme si vypracovali dobré renomé.

Pre mňa bol Lukáš prvá a jediná voľba na funkciu generálneho manažéra. Jeho obratnosť a poznatky na trhu budú pre Slovan kľúčové.

Veríme, že spoločne urobíme zo Slovana klub, ktorý bude najlepší na Slovensku," vysvetlil Kúdelka pre TASR a potvrdil, že zostane aj vo funkcii trénera SR17:

"Som dohodnutý s pánmi Lažom a Šatanom, že dokončím aktuálnu sezónu. Pre mňa je z pohľadu trénera štátna reprezentácia veľká výzva a to, čo sme začali, chceme aj dokončiť."

VIDEO: Najbližšie kroky sú zastabilizovať celý klub, hovorí Kúdelka

Spoločnosť JTRE sports & entertainment a.s. odkúpila väčšinový podiel v klube od Eleny Hrubej, právoplatnej dedičky po zosnulom hlavnom akcionárovi Rudolfovi Hrubom, aj menšinové podiely od Pavla Hofstädtera a Eduarda Jánošíka.

"Všetky akvizície uskutočňuje JTRE so záujmom o dlhodobé pôsobenie. Aj po našom vstupe a personálnych zmenách v manažmente klubu a predstavenstve spoločnosti HC Slovan Bratislava a.s., máme záujem zachovať kontinuitu vo fungovaní hokejového klubu s dlhou a úspešnou tradíciou a vytvoriť adekvátne podmienky.

Nielen pre kvalitnú prípravu A-tímu, ale aj mládeže či ženského tímu s ambíciami zodpovedajúcimi menu HC Slovan.

Pre nás je podstatné, že sa klub dlhodobo na vysokej úrovni venuje mládežníckym kategóriám a jedným z našich cieľov bude pritiahnuť čo najviac detí k pravidelnému športovaniu," poznamenal Pavel Pelikán, výkonný riaditeľ JTRE a člen predstavenstva JTRE sports & entertainment.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»TIPOS extraliga»Slovan predstavil nového generálneho manažéra, do klubu smeruje aj tréner Kúdelka