Slafkovského spoluhráč zničil dievčaťu život. Jeho návrat do Montrealu je otázny

Logan Mailloux.
Logan Mailloux. (Zdroj: Twitter, Autor: Montreal Canadiens)
Sportnet|30. aug 2023 o 11:50

Kanadský obranca by sa rád predstavil už o dva týždne na predsezónnom kempe Canadiens.

MONTREAL. Histórie sa nezbavíš. Aj tak by mohol byť opísaný príbeh mladého Kanaďana Logana Maillouxa, ktorý má zákaz hrať v zámorskej NHL.

Tento dvadsaťročný obranca, ktorého draftoval v roku 2021 v prvom kole Montreal Canadiens, má za sebou kontroverznú minulosť, ktorá sa viaže na pôsobenie vo švédskom SK Lejon.

Nemenovaná mladá žena vo Švédsku ho v roku 2020 obvinila zo šírenia fotografií a videozáznamov, ktoré Mailloux urobil počas sexuálneho aktu.

Podľa švédskych médií osemnásťročná dievčina po zverejnení fotiek utrpela ujmu na duševnom zdraví a trpela verejným zahanbením.

Logan Mailloux sa postavil pred súd, ktorý mu udelil podmienečný trest a pokutu 1650 dolárov.

Keď ho aj napriek tejto kontroverznej udalosti Montreal draftoval, na klub sa zvalila vlna kritiky. Aj kanadský premiér Justin Trudeau okomentoval túto situáciu slovami, že "vedenie urobilo chybu v úsudku".

Neskôr Montreal oznámil, že Mailloux nebude štartovať na tohoročnom kempe.

Mailloux, ktorý pred draftom a aj po zákaze pôsobil v kanadskej OHL, však podľa kanadských médií nie je zbavený zákazu ani po stretnutí s komisárom NHL Garym Bettmanom.

"Ďakujem všetkým fanúšikom Canadiens, ktorí mi preukázali dôveru. Veľmi si to vážim. Urobím všetko pre to, aby som prišiel do predsezónneho kempu maximálne pripravený a mohol zabojovať o miesto v prvom tíme," povedal pre novinárov Slafkovského spoluhráč po tom stretnutí s Bettmanom, avšak formálne povolenie Montreal od vedenia NHL stále nedostal.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Slafkovského spoluhráč zničil dievčaťu život. Jeho návrat do Montrealu je otázny