Má len 29 rokov. Bitkár z NHL odchádza na hokejový dôchodok

Kurtis Gabriel v pästnom súboji.
Kurtis Gabriel v pästnom súboji. (Autor: TASR/AP)
Oh my Hockey|20. sep 2022 o 08:32

Kurtis Gabriel odohral v NHL 51 zápasov.

NEW YORK. Hokejový útočník Kurtis Gabriel oznámil v pondelok na sociálnej sieti Twitter, že končí profesionálnu kariéru.

Dvadsaťdeväťročný Kanaďan vraví, že sa rozhodnutie rodilo ťažko. Chce však počúvať svoje telo, myseľ a srdce.

"Nemôžem byť vďačnejší za kariéru, akú som mal. Keby ste mi v sedemnástich rokoch, keď mi moja úžasná mama Kim odporučila skúsiť to v Newmarket Hurricanes, že by som bol v 29 rokoch tam, kde som, neveril by som vám. Čo všetko sme prežili, mami," vyznáva sa Gabriel.

"Ďakujem všetkým, čo ma podporovali: Mojej milujúcej rodine, priateľke a jej rodine, priateľom, spoluhráčom, trénerom, manažmentu, ľuďom pracujúcim v kluboch, fanúšikom a všetkým, čo ma kedy podporovali aj v tom najmenšom. Nikdy by som to bez vás nedokázal.

Životné skúsenosti a lekcie, ktoré mi život hokejistu priniesol, sú na nezaplatenie. Budem si ich vážiť aj do budúcna. A jedna vec je istá. Hokej ma donútil skúšať moje limity. Utrpenie, ktoré som pre to mal, fyzické, no najmä mentálne, ma prinútilo duchovne sa zobudiť. Navždy som za to vďačný.

Je správne skončiť počas tejto off-season. Dostal som sa tam, kde som, preto, čo som počas posledných trinástich rokov medzi sezónami robil.

Teším sa na to, čo mi život prinesie v budúcnosti!"

Gabriel v NHL odohral 51 zápasov a zapísal sa do pamätí fanúšikov predovšetkým ako tvrdý hráč a bitkár. Zaznamenal len päť bodov za dva góly a tri asistencie, no k tomu pribalil 153 trestných minút.

V lige hrával za Minnesotu Wild, New Jersey Devils, San Jose Sharks a Chicago Blackhawks.

Viac skúseností však pozbieral v AHL, kde nastúpil až do 371 duelov počas deviatich sezón. Pozbieral 72 (39+33) bodov a 639 trestných minút.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Má len 29 rokov. Bitkár z NHL odchádza na hokejový dôchodok